Влюбените във връзка, които използват ние, вероятно са по-готови за

...
Влюбените във връзка, които използват ние, вероятно са по-готови за
Коментари Харесай

Ако избягвате да казвате „ние”, вероятно нямате желание за дълготрайна връзка

Влюбените във връзка, които употребяват „ ние ", евентуално са по-готови за дълготрайни връзки в сравнение с сътрудници, които не желаят да се ангажират и заобикалят местоимението. Психолози откриха, че хората, бягащи от сериозна връзка, са по-малко склонни да употребяват местоимението „ ние “, когато приказват за своите взаимоотношения, написа Dailymail.

Изследователи от Калифорнийския университет в Ривърсайд са анализирали 1400 наблюдения от седем проучвания търсейки особеностите при вербалното другарство сред влюбени двойки. Те разкрили, че даже когато се вземат под внимание демографските и личностни черти, хората, които подсъзнателно не са ок с концепцията за дълготрайна връзка, употребяват местоименията „ аз “ и „ ти “ повече от „ ние “, „ нас “ и „ нашите “. Психолингвистите са безапелационни, че множеството хора нормално не знаят кои местоимения употребяват.
Кейл Монк, професор по човешко развиване и фамилни науки в Университета в Мисури споделя, че взаимоотношенията сред сътрудници, които не са сигурни, че желаят да задълбочат връзката си и да я създадат дълготрайна, демонстрират видимо по-ниски равнища на връзка и ангажираност към взаимни дейности. Според Монк хората в такива връзки би трябвало да са наясно с мотивацията – своята и на колегата си, с цел да вземат осведомени решения дали да останат дружно или да прекратят връзката си.
Психолозите поучават: Когато обмисляте обновяване на връзката или избягването на бъдещи разлъки, би трябвало да анализирате аргументите, заради които сте скъсали връзки, с цел да се откри дали има непрекъснато зараждащи проблеми, които въздействат върху връзката.
Отделете време за размисъл и за аргументите, заради които помиряването може да бъде вид.
Не забравяйте, че е добре да прекратите отровни взаимоотношения. Например, в случай че връзката ви е невъзстановима, не се чувствайте отговорни за вашето умствено или физическо благоденствие.
Терапията за двойки или фамилното консултиране не е единствено за хора на ръба на нервна рецесия и бракоразвод. Дори щастливите сътрудници могат да се възползват от „ профилактика на връзката “, с цел да засилят съюза си и да получат спомагателна поддръжка при приближаването на разнообразни преходни стадии в връзките.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР