Влязохме през вратата, както всеки път. Нямам сертификат. С абсолютно

...
Влязохме през вратата, както всеки път. Нямам сертификат. С абсолютно
Коментари Харесай

Кой съд казва, че зеленият сертификат е противоконституционен? Костадинов: Казват конституционалисти

Влязохме през вратата, както всякога. Нямам документ. С безусловно нищо не се разграничавам от другите жители, които би трябвало да демонстрират документ или отрицателен тест, с цел да вървят на работа – " тъкмо по тази причина призоваваме всички останали жители да следват нашия образец и да не съблюдават тези дискриминационни ограничения, които са безусловно противозаконни и антиконституционни ". Това съобщи водачът на " Възраждане " и депутат Костадин Костадинов, който приказва пред камерата на Actualno.com от коридорите на Народното събрание.

Според Костадинов, зеленият документ нарушава главно конституционно право – правото на труд. На въпрос на Actualno.com кой споделя това, т.е. кои съдилища са заключили, че зеленият документ е противоконституционен, водачът на " Възраждане " повтори, че " конституционни съдии " са го споделили. И подсети, че партията му приготвя тъжба до Конституционния съд и той да отговори на нашия въпрос. Костадинов изрази вяра, че ще може да събере подписите – трябват 1/5 от депутатите т.е. 48.

Лидерът на " Възраждане " категорично повтори, че дава съвет на всички българи да не се преценяват с условието за зелен документ. Той посочи категорично, че като правист споделя, че никой няма право да стопира който и да е, с изключение на органите на реда. " Ако някой се опита по някакъв метод да ги дискриминира, дано се извърнат към нас – ние ще осигурим безвъзмездна юридическа помощ на всеки един, който е потърпевш поради тази дискриминационна процедура ", сподели Костадинов.

Лидерът на " Възраждане " сподели и друго - че откакто, както се надява, Конституционният съд анулира зеления документ, ще бъде повдигната тематиката за платените пари поради тази мярка и кой носи отговорност поради това.

Костадинов повтори и, че " цялата обстановка към по този начин наречената имунизация не носи никаква изгода ". И даде обещание, че " когато един ден " Възраждане " ръководи България ", ще се направи комисия за проверка на коронавирус ограниченията и ще търси отговорност.

На въпрос мисли ли партията да щурмува отново Народното събрание, отговорът на Костадинов беше, че би трябвало да се изчака работната група за коронавирус ограниченията. По думите му, тя почва да работи от на следващия ден, само че в началото крайният период да свърши работата си е 2 февруари.

Още: Депутат от " Възраждане " влезе без зелен документ и тест в Народното събрание (ВИДЕО)

Сподели с твоите другари

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР