Влошават се оценката на българите за икономическата ситуация в страната

...
Влошават се оценката на българите за икономическата ситуация в страната
Коментари Харесай

НСИ: Песимизъм за икономиката обхвана домакинствата

Влошават се оценката на българите за икономическата обстановка в страната през последната година и упованията им за идната, излиза наяве от данни на Националния статистически институт.

Настоящата икономическа обстановка в страната продължава да се прави оценка от по-голяма част от потребителите като неподходяща за икономисване, а и упованията им във връзка с опцията да икономисват през идващите дванадесет месеца се утежняват.

Анкетираните са на мнение, че през последните дванадесет месеца има повишаване на потребителските цени, като инфлационните упования се резервират и за идната година.
Лихвите по потребителските заеми се повишават Прогнозите са за гладко повишаване на ипотечните заеми от средата на идната година
Последната анкета регистрира и леко утежняване на общата оценка на актуалната обстановка да се вършат разноски за покупка на предмети за дълготрайна приложимост. Потребителското доверие пада с 3,2 пункта единствено от юли до октомври, като наклонността е сходна и в градовете, и в селата.

Относно безработицата в страната прогнозите са, че ще има известно редуциране на личен състав през идващите дванадесет месеца, като съгласно популацията в градовете то ще бъде с по-високо движение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР