Влошаване на бизнес климата у нас през август в сравнение

...
Влошаване на бизнес климата у нас през август в сравнение
Коментари Харесай

Бизнес климатът у нас се е влошил през август

Влошаване на бизнес климата у нас през август спрямо юли, регистрират от Националния статистически институт. По данни на статистиката стопанската среда се прави оценка като неподходяща от бизнеса в другите сектори - индустрия, строителство и услуги.

Две са главните аргументи за влошените индикатори по отношение на юли - неналичието на работна ръка и несигурната икономическа среда.

За първи път при индустрията - несигурната икономическа среда изпреварва като фактор неналичието на работна ръка. При строителството отрицателните трендове са още по-високи. Показателят бизнес климат там спада с 5,1 пункта вследствие на по-неблагоприятните оценки и упования на строителните бизнесмени за бизнес положението на компаниите им. Прогнозите за строителната интензивност също са избрани като " резервирани ". Негативни оценки бизнесът дава и за секторите " търговия на дребно " и " услуги ".
 Националната статистика регистрира утежняване на бизнес климата у нас Националната статистика регистрира утежняване на бизнес климата у нас
Основен проблем пред предприятията е несигурната икономическа среда и неналичието на задоволително фрагменти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР