Вложихме много енергия да не ни изхвърлят от газовата карта.

...
Вложихме много енергия да не ни изхвърлят от газовата карта.
Коментари Харесай

Борисов: Правителството нищо не прави срещу Лукойл - петролът същият, а цените в небесата

Вложихме доста сила да не ни изхвърлят от газовата карта. Когато строяхме връзките с Гърция, Румъния, Турция, имаше огромна опозиция на лобитата, на нас не оставаше нищо, с изключение на да плащаме. Тогава направихме най-мощната компресорна система на Балканите, 80% е ваша, съобщи в Добрич водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи кореспондентът на БГНЕС.


От всички Балкани най-хубавите американски компресори, цяла България разпръснати реверсивни могат да тласкат газа във всички направления и го вършат и сега, акцентира Борисов. Много пъти историята си прави смешки, най-големите ни критици в този момент върху издигнатото от нас, поставят 20 лв. на мегаватчас, което прави над 2 милиарда на година. И това е 100% благосъстоятелност на българите, сподели Борисов. Не позволих никой да вземе проценти от вас, да вземе комисионни, цялото трасе, компаниите, които го обслужват Булгаргаз и Булгартрансгаз са 100% държавни, това е най-печелившото дружество, правено в България за всички времена, означи Борисов. И добави, че „ при всички случаи издигнатото от вас, които сте ме изпратили за министър председател, ви носи по 3 милиарда на година “.

България е на газовата карта и сега всички зависят от нея – турци, сърби, словаци, унгарци, румънци, гърци, македонци. Имаме всесилен инструмент, основан от вас, от българите, акцентира още Борисов.

Утре ще имаме среща парламентарните групи за Лукойл. Прокрадва се наклонност, че дерогацията може да повлияе на цената на горивата. Вече години откогато имаме дерогация, поевтиня ли ви нафтата, бензинът? Или пораства непрестанно? С какво ни плашат, стигаше 4 лв. по едно време в случай, че съветският нефт „ урал “ е освободен от България и влиза до ден сегашен в рафинерията и България е направила да е предпазен съветският нефт, не ние, а други. И в този момент боязън, че ние ще предложим след седмица да няма дерогация. Към газа всички сме единни, слагаме такси, прави усещане по какъв начин месеци наред нашето държавно управление нищо не прави против Лукойл. Петролът същият, цените в небесата отново на нафтата и бензина. От газа българите ще печелите по 3 милиарда лв., а от Лукойл до момента от вашите джобове са излезли 3 милиарда $. С какво ни плашат, попита Борисов.

По мотив думите на Кирил Петков, че държавното управление се оправя добре със земеделците и миньорите, Борисов сподели: Делян Пеевски беше моторът да се подпише съглашението с миньорите.

Когато имат напън, ние заставаме до тях, когато имат триумфи, те са си самодостатъчни. Това е горе долу тактиката, няма неприятно, само че когато се вършат верните неща, а ние вършим верните неща за хората, съобщи Борисов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР