Вложенията през 2018 г. възлизат на 5,3 милиарда долараКомпании от

...
Вложенията през 2018 г. възлизат на 5,3 милиарда долараКомпании от
Коментари Харесай

Рекордни инвестиции във фирми за кибер сигурност

Вложенията през 2018 година възлизат на 5,3 милиарда $

Компании от Съединени американски щати притеглят близо половината от вложенията в бранша на кибер сигурността (източник: CC0 Public Domain)

Рекордно огромен рисков капитал е вложен във компании за кибер сигурност през предходната година. Това е разследване от растежа на закононарушенията в кибернетичното пространство през последните няколко години.

Общото финансиране от източници на рисков капитал възлиза на 5,3 милиарда $ през 2018 година, съобщи Ройтерс. Сумата е с 20% повече от вложените 4,4 милиарда $ през 2017 година

Свидетели сме на мега-пробиви, които се случват извънредно постоянно, споделя Крис Ахърн, академик и шеф на Strategic Cyber Ventures. Той не чака наклонността скоро да спре, а вложителите виждат това като опция.

Последните данни на компанията за кибер сигурност ThreatMetrix демонстрират, че са открити 210 милиона офанзиви през първото тримесечие на предходната година. През второто тримесечие са следени още 151 милиона офанзиви. В съпоставяне с 2015 година, кибер офанзивите са нарастнали с повече от 100%.

Навярно не е изненадващо, че компании за кибер сигурност от Съединени американски щати са получили по-голямата част от вложенията. Те са приемници на 46% от вложенията в кибер сигурност през 2018 година, съгласно отчета.

Азиатските и европейските компании са получили 22,6% от международните вложения, насочили рисков капитал към развиването на кибер сигурността. Тук е налице забележителен растеж: през 2014 година вложенията във компании за кибер сигурност в Европа и Азия са били съвсем на половина: 12,7%.
още по тематиката
„ Накратко, невероятни и скъпи софтуерни компании се основават отвън Съединени американски щати “, заключава отчетът.

Въпреки това Ахърн чака известно оттегляне в вложенията за тази година. „ Все още има доста пари, които да бъдат впрегнати на работа през 2019 година Но мисля, че вложителите са малко изтощени “, разяснява той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР