Влизате в голям супермаркет, за да пазарувате и усещате объркване.

...
Влизате в голям супермаркет, за да пазарувате и усещате объркване.
Коментари Харесай

Важно! Най-големите грешки, които правим докато пазаруваме в супермаркет!

Влизате в огромен супермаркет, с цел да пазарувате и усещате комплициране. Много хора, извънредно многообразие на артикули и артикули и море от промоции. Как да изберете, с цел да извършите най-хубавия избор? Как да намерите най-здравословните артикули и по какъв начин да излезете, без да се окажете с торба, цялостна с ненужни неща и доста изхарчени пари?

Ето няколко неточности, които хората постоянно позволяват:

Купуват неверния размер

Можете да спестите пари за някои артикули, като купувате по-голям пакет, само че някои неща в действителност костват повече по този начин. Гледайте посочената за бройка/ литър/ кг цена.

Купуват неща, които към този момент имат

Купуването на спомагателна кутия консерва фасул е добре, само че нова бутилка мляко, в случай, че има една в хладилника, е разточителство, тъй като може да го развалите. Правете лист преди да пазарувате, като ревизирате от какво в действителност имате потребност.

Бъркат естествени и органични

Продуктът, означен като “естествен”, не съдържа изкуствени съставки или изкуствени оцветители, и е минимално модифициран. Това е друго от органично -термин, който лимитира потреблението на пестициди, торове, антибиотици и хормони, употребявани по време на производството.

Пазаруват доста рядко

Ако пазарувате по-често, имате опция да купите повече пресни артикули. В противоположен случай хората, пазаруващи веднъж месечно, купуват просто огромни количества замразени и консервирани храни.

Купуват авансово нарязани артикули

Купуването на авансово нарязана продукция постоянно е по-скъпо от закупуването на храна в нейната съществена непреработена форма. Това всъщност значи, че плащате на някой различен, с цел да го нарежете вместо вас.

Разхищават пари за храна, която няма да се яде

Обърнете внимание, когато изхвърляте развалена храна. Защо се е стигнало до там? Следващият път просто купете по-малко.

Робуват на известните марки

Въпреки че не е толкоз добре позната или добре наложена, марката на магазина постоянно коства доста по-малко и има същото качество като огромните марки.

Пренебрегват етикета

Когато купувате нещо, четете деликатно етикета – в случай че е сок, дали е 100%, в случай че са яйца, дали са от свободни кокошки, в случай че е мляно месо – дали е от плантация или от незнайна компания.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР