Влизат в сила присъдите за зверското убийство в село Езеро,

...
Влизат в сила присъдите за зверското убийство в село Езеро,
Коментари Харесай

Окончателно: Общо 35 години затвор за зверско убийство в новозагорско село

 Влизат в действие присъдите за зверското ликвидиране в село Езеро, община Нова Загора. Върховен касационен съд остави в действие решение на Бургаския апелативен съд против Пламен Пенчев и Иван Михайлов, умъртвили по изключително нечовечен метод 54-годишния Емил Маринов.

С решението си от 28 август 2020 година въззивната инстанция  удостоверява наказванията на двамата мъже наказани надлежно на 20 години за Пламен и 15 години Иван отнемане от независимост при първичен " непоколебим “ режим.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен е доказана от бургаските апелативни съдии, които признават подсъдимия Пенчев за отговорен в това, че на 12.03.2019 година, в с. Езеро, общ. Нова Загора, в съучастничество като съучастник с Михайлов при изискванията на рисков рецидив, съзнателно умъртвил Маринов, като действието е осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост.  

Двамата подсъдими нямали непрекъсната работа, заели се случайно да работят при разнообразни лица за минимално възнаграждение. С парите, които получавали, си купували главно алкохол.Запознали се с потърпевшия скоро откакто той бил нает за работи по къщата на локален човек в село Езеро, община Нова Загора, който му осигурявал заслон,храна и дневна отплата.

Вечерта на 11 март тримата се събрали в къщата на Пламен да се черпят. Под въздействие на количеството алкохол се скарали. Подсъдимите пребили с железна водопроводна тръба Емил, като нанесли голям брой удари по гърба и главата му, след което почнали да го ритат в гърдите и други елементи на тялото. Оставили го безжизнен и в безпомощно положение, тръгнали си и траяли да пият. Върнали се на мястото на престъплението на идната нощ и изнесли тялото на убития отвън къщата, оставили го на прилежаща улица. След това скрили оръжието на закононарушението – водопроводната тръба, изчистили къщата от улики и изгорили персонални движимости на убития.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР