Влизащите с кола от Словения в Италия малко след Триест

...
Влизащите с кола от Словения в Италия малко след Триест
Коментари Харесай

И ЮНЕСКО оцени качествата на Просеко

Влизащите с кола от Словения в Италия малко след Триест зърват указателната табела за надясно с познатия надпис " Просеко ". Селото, чието име съответствува с името на най-популярното италианско бяло пенливо вино, през днешния ден е част от международното културно завещание на ЮНЕСКО, ведно с близките хълмове.

Миналата седмица комитетът на международната организация прогласи италианските области Конелиано и Валдобиадене, където се отглеждат лозята за просеко, за осмия обект на международното завещание на ЮНЕСКО в района Венето и 55-ия в Италия. Регионът Просеко е десетият в света обект на ЮНЕСКО в категорията " културен пейзаж " като самопризнание за неповторимото взаимоотношение сред индивида и околната среда тук, писа английският " Телеграф ".

" Форбс " отбелязва, че просеко е най-популярното италианско вино в чужбина, като износът му се е нараснал с рекордните 21% през 2019 година, а продажбите към този момент надвишават тези на шампанските виновност.

Смята се, че виното има специфичен усет с помощта на комплицираните геологически характерности на хълмистия регион, пъстър с дребни тесни тераси, върху които са засадени лози.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР