Влизането в сила на Наредбата Н-18 се отлага с 6

...
Влизането в сила на Наредбата Н-18 се отлага с 6
Коментари Харесай

Отлагат влизането в сила на наредбата за касовите апарати

Влизането в действие на Наредбата Н-18 се отсрочва с 6 месеца . Това разгласи финансовият министър Владислав Горанов.

Планираният за на следващия ден митинг против наредбата се анулира. Демонстрацията щеше да е поради разпоредба Н-18, която задължава притежателите на обекти да прибавят специфичен модул в софтуерите си, който дава достъп на проверяващите до персоналните данни на всички от личния състав и до рецептурните бумаги, които постоянно са фирмена загадка. Новите правила трябваше да влязат в действие от 31 януари. Недоволните настояват, че 500 хиляди души работят в ресторантьорския и хотелския отрасъл, а наранени от разпоредба 18 са целият дребен и междинен бизнес, което прави близо 90% от стопанската система, а заетостта е 70%.

Според недоволните бизнесмени има прекомерно неразбираеми и спорни текстове, както и проблеми, които могат да доведат до разнообразни тълкувания, а това от своя страна да докара до основаване на условия за корупция и чиновнически произвол.

Днес министър председателят Бойко Борисов съобщи по време на 14-а годишна среща на бизнеса и държавното управление, че желае сивият бранш да излезе на ярко. Целта на разпоредба H-18/е такава.

"Искате да няма Наредба Н-18, да не ви дават бележки в заведенията за хранене, да си купувате "на черно " доматите и краставиците? Добре, ще отдръпва наредбата, само че на следващия ден ще напишете, че страната не си извършва функционалностите. Когато страната тръгне да не извършва своите функционалности, внезапно става проблем. Напоследък виждам необичайно държание измежду хората- приказва се непрестанно и по всевъзможни тематики "къде е страната ", а когато страната излезе да извърши своите функционалности, да вкара правила, внезапно става огромен проблем. Нали желаеме сивия бранш да излезе на ярко? Е по какъв начин да стане без ред и правила? Вие знаете ли какъв брой милиони обороти се укриват? Ама след това бизнесът желае да плащаме чартъри на закъсали туристи, по-високи пенсии ", разяснява министър председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР