Влизането в сила на Наредба Н18 на НАП за смяна

...
Влизането в сила на Наредба Н18 на НАП за смяна
Коментари Харесай

Търговци: Наредбата на НАП за касовите апарати ще блокира икономиката

Влизането в действие на Наредба Н18 на Национална агенция за приходите за промяна на касовите апарати и софтуерите за продажба, би трябвало да се отсрочи до края на 2019 година за всички компании, тъй като бизнесът няма да се оправи и е вероятен колапс на стопанската система, сподели в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Ясен Танев, основател на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт.
В настоящия си тип наредбата се вкарва поетапно, от началото на април, до края на 2019 година.
На 18 февруари е допустимо да се провежда митинг на транспортните компании, поради проблемите, които наредбата ще сътвори, заяви Ясен Танев. Протест ще се провежда в случай че няма връзка с страната, уточни той.
Влизането на наредбата няма да докара до понижаване на сивата стопанска система, сподели Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията. Тези, които до момента са нямали касови апарати ще продължат да нямат, акцентира той.
Бизнесът който работи на ярко се полза с такси за лицензи и разрешителни, а този който работи на мрачно, не се управлява по никакъв метода, сподели Магдалена Милтенова, ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза. Тя уточни, че в този момент се стопират за две седмици частни рейсове в случай че водачът не издаде билет на пасажер, само че същата мярка не се ползва да вземем за пример към рейсовете на градския превоз, въпреки и там да пътуват нередовни пасажери.
Не е проблем, даването на 200 и 500 лв. за касови апарати, трансформират се обаче бизнес процесите и системите, които го обслужват. Когато имате дребен магазин, можете да промените касата и компютъра, който го обслужва, само че междинните и огромни компании, със комплицирана организация на продажби, ще срещнат компликации, уточни Ясен Танев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР