Влизането в Калининградска област с електронна виза беше разрешено от

...
Влизането в Калининградска област с електронна виза беше разрешено от
Коментари Харесай

Безплатна електронна виза за български граждани в Калининградска област

Влизането в Калининградска област с електронна виза беше позволено от съветското министерство на защитата на 1 юли, както оповестиха на уеб страницата на ведомството.

За да подадете поръчка за оформянето на визата, би трябвало да попълните заявление на уеб страницата на консулския департамент на съветското Министерство на външните работи и да приложите фотография. Анкетата се запълва в границите на четири денонощия, само че не по-рано от 20 дни преди хипотетичната дата за влизане в страната. Оформя се за четири календарни дни.

Визата се издава за 30 дни и разрешава да прекарате в региона не повече от 8 дни. Целта на приемането ѝ може да бъде туризъм, работа или филантропична цел. Но имайте поради, че визата не разрешава посещаване на останалата територия на Русия - единствено Калининград и региона, които дружно се явяват съветски ексклав, т.е. обособена територия, обградена от други страни.

Към 4 юли жители на други страни са подали над 2 хиляди поръчки за приемане на електронна виза за пътувания в Калининград, заяви ръководителят на районната организация по интернационалните и междурегионални връзки Алла Иванова.

Електронната виза може също да се оформи при такива условия за влизане във Владивосток - както посредством сухопътни, по този начин и по морските пропускателни пунктове на територията на свободното пристанище на града. От 1 септември 2018 година този режим е публикуван и на летищата на целия Далекоизточен федерален окръг.

А ето и страните, чиито жители могат да получат електронна виза за Калининград: Австрия, Андора, Бахрейн, Белгия, България, Ватикана, Унгария, Германия, Гърция, Дания, Индия, Индонезия, Иран, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Катар, Кипър, Китай (включително Тайван), Северна Корея, Кувейт, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малайзия, Малта, Мексико, Монако, Холандия, Норвегия, Оман, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Саудитска Арабия, Северна Македония, Сърбия, Сингапур, Словакия, Словения, Турция, Филипините, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швейцария, Швеция, Естония и Япония.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР