Влизането в еврозоната е промяна за хората, но сме убедени

...
Влизането в еврозоната е промяна за хората, но сме убедени
Коментари Харесай

Шалапатова: Влизането в еврозоната е промяна за хората, но сме убедени в ползите

В лизането в еврозоната е смяна за хората, само че сме уверени в изгодите от това , сподели министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова пред публицисти в Благоевград. Министър Шалапатова разяснява тематиката по отношение на журналистически въпрос за терзанията измежду хората от предстоящото присъединение на страната към еврозоната при започване на идната година.

Хората са обезпокоени и това е поредна смяна, само че ние сме уверени, че има доста повече позитиви. Както с всяко ново нещо в нашето общество, повече са страховете, сподели Иванка Шалапатова.

Социалният министър означи, че страховете могат да бъдат оборени, когато има осведоменост , а стремежът на държавното управление е да даде оптималната информация, „ тъй че хората да не се поддават на лъжлива информация и агитация “. 

По думите на министър Шалапатова решението на политическите водачи за влизане в еврозоната е осъзнато, а изгодите са доста. Тя уточни, че има терзания измежду хората дали при обмяна на приходите – хонорари, пенсии, обществени заплащания, хората ще изгубят. На този стадий няма такива упования, а поради обстоятелството, че курсът на българския лев е привързан с еврото, не се чакат разтърсвания.

„ В момента доста българи имаме заеми в евро. Реално, ние ги изплащаме с приходите си в лв., тъй че няма да има огромна смяна в това отношение “, сподели още Иванка Шалапатова.

Във връзка с терзанията в част от обществото общественият министър даде образец с Ирландия, която след влизането в еврозоната е преодоляла „ съществени стопански разтърсвания и в този момент е една от водещите европейски страни “. 

Видеото е архивно: " Ще има ли скок на лихвите и стягане на кредитирането при влизането ни в еврозоната "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР