Влизането в Европейския съюз е отказ от национален суверенитет, влизането

...
Влизането в Европейския съюз е отказ от национален суверенитет, влизането
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев за еврозоната: Отказ от национален суверенитет

Влизането в Европейския съюз е отвод от народен суверенитет, влизането в еврозоната продължава да е отвод от народен суверенитет. Това съобщи предприемачът Ивайло Пенчев.
Каквото каже Европейският съюз, това вършат българите. Този отвод се дължи на липса на национално самочувствие. Българите мислят, че в случай че не ни ръководят определените от нас политици, ще ни ръководят по-добре. Това е нелепост – на европейските политици напълно не им дреме за нас. Никой няма да ни оправи, сами би трябвало да се оправим. Отказът от народен суверенитет няма да ни докара до нищо положително, съобщи Пенчев.

Не мисля, че има особена изгода от влизането в еврозоната. Мислите ли, че Швеция или Швейцария имат проблем по тази причина, че не употребяват еврото? За бизнеса е значима икономическата среда, валутата, която се използва, няма изключително значение, акцентира предприемачът.

По думите му страховете за скок на цените при влизане в еврозоната са ненужни. Този проблем ще го реши конкуренцията и пазарът. Опасни са очакванията, че някой ще ни оправи. Това е пагубно, тъй като на повърхността излизат хора, които лъжат, че ще се грижат за нас, а се възползват от нас, разяснява предприемачът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР