Влизането в експлоатация на газопровода „Северен поток 2“ не предполага

...
Влизането в експлоатация на газопровода „Северен поток 2“ не предполага
Коментари Харесай

Русия и Германия застават зад „Северен поток 2“, но ще търсят решение, което да устройва и другите страни


Влизането в употреба на газопровода „ Северен поток 2 “ не допуска преустановяване на доставките на газ през Украйна за Европейски Съюз. Доставките през Украйна ще продължат при икономическа целенасоченост, заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на конференция след срещата с канцлера на Германия Ангела Меркел.

„ Бих желал да кажа, че след стартирането на „ Северен поток 2 “ не допуска прекъсване на преноса на съветски газ през Украйна, за което през днешния ден говорихме с госпожа Меркел, тя ми зададе този въпрос. Искам да подчертая, че доставките ще продължат, в случай че бъдат стопански обосновани и целесъобразни за участниците в икономическите действия “, сподели Путин, представен от съветските медии.

„ Обръщам внимание за това, че ние постоянно сме се отнасяли към този план ( “Северен поток 2 “) извънредно като стопански, както към план, с който постоянно са се занимавали стопански субекти и постоянно е бил отвън рамките на каквито и да са политически планове “, означи той.
„ Северен поток 2 “ е отворен за присъединяване на други страни, Русия ще се бори за него, съобщи президентът на Руската Федерация.

„ Проектът е отворен, отворен е за присъединяване в него на други сътрудници, освен на тези, които вземат участие през днешния ден “, сподели още Путин в границите на конференцията след срещата си с немския канцлер Меркел.

Германия е за реализацията на плана „ Северен поток 2 “, само че ще търси решения, които да не усложняват връзките й със Съединени американски щати, сподели от своя страна пред публицисти министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

„ Както сподели на конференцията през днешния ден президентът Путин, ние разбираме тази угриженост, ние не желаеме да сътворяваме каквито и да са изкуствени проблеми и сме безусловно уверени, че при благосклонност от всички страни може да бъде открито решение, което да устройва всички “, изясни Лавров.

Германия преглежда плана „ Северен поток 2 “ като търговски план, макар че в него има и други съставляващи, съобщи по време на конференцията канцлерът на Германия Ангела Меркел.

„ Говорихме също по този начин и за ролята на газовия пренос за Украйна. От страна на Германия сме уверени, че след строителството на „ Северен поток 2 “, ролята на Украйна като директна страна би трябвало да се резервира и Германия е подготвена да играе дейна роля и да оказва подпомагане “, сподели Меркел. „ Ние също преглеждаме „ Северен поток 2 “ като стопански, търговски план, само че в него има и други съставляващи. Затова би трябвало да се намерения за гаранции за Украйна в тази връзка “, добави Меркел.

Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителство на две тръби от газопровода с потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР