Влизането в Банковия съюз е нещо изключително важно и приоритетно,

...
Влизането в Банковия съюз е нещо изключително важно и приоритетно,
Коментари Харесай

Борисов: Влизането в Еврозоната е изключително важно за България

" Влизането в Банковия съюз е нещо извънредно значимо и предпочитано, както и чакалнята на Еврозоната. ПИБ беше последното условие ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов при започване на днешното изключително съвещание, на което кабинетът одобри решение по отношение на подхванати от „ Българска банка за развиване “ АД дейности по придобиване на акции от нарастването на капитала на „ Първа капиталова банка “ АД.

" Всички условия, които бяха сложени, тематиката с Европейската централна банка (ЕЦБ) беше затворена, преминахме към аукциона през вчерашния ден, затворихме го. Изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия Маргрете Вестегер ни поздрави за всичко, което сме се договорили и с ЕЦБ, и с Европейска комисия. Целта ни е юли месец да приключим ", сподели още Борисов.

" С големи старания съумяваме милиарди да върнем, само че по тази причина се постановат години ", продължи Борисов.

От своя страна министър председателят добави, че чакалнята на Еврозоната дава спомагателна сигурност за това, че сме в Европа на първата скорост и че няма да изпаднем на втора скорост.

Приемаме точката и слизайте при публицистите, подреди Бойко Борисов, прекъсвайки финансовият министър Владислав Горанов, който запознаваше кабинета със занокопроекта.

С министър Емил Караниколов предлагаме Министерски съвет да одобри присъединяване на ББР в нарастването на капитала на ПИБ да се извърши при пазарни условия и до 70% от общия размер на записаните и заплатени акции, според отчета по точка 1, стана ясно от думите на Владислав Горанов.

Веднага по-късно министър председателят добави: “След това ще бъдат изкупени от банката на цени с лихви и ББР няма да изгуби по никакъв метод нищо и страната, това би трябвало да го има категорично записано”.

*Снимка: БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР