Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно. Това

...
Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно. Това
Коментари Харесай

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Влизането на Турция в Европейски Съюз сега е невероятно. Това споделя министър-председателят Бойко Борисов пред съветския вестник.

„ Въпросът за интеграцията на Анкара в Европейски Съюз не може да се преглежда предвид на събитията “, съобщи Борисов. „ Турция е поела ангажимент към Европейски Съюз от повече от 50 години, само че в актуалната обстановка и на съществуващите връзки даже не си коства да се приказва за въвеждането на тази страна в Европейския съюз “, добави той.

В същото време Борисов акцентира, че ЕС и България, в частност, са настроени към продуктивно съдействие с Анкара – включително заради това, че тя оказва поддръжка на Европа при решаването на миграционния проблем.

„ С днешните връзки на Турция с водачите на страните като Австрия, Германия, Холандия, Франция, организирането среща на високо ниво с присъединяване на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган бе мъчно, само че напъните на българската страна си костваха “, добави Бойко Борисов.

Той също по този начин акцентира, че с помощта на тясното съдействие с Анкара, София е в положение да спре съвсем изцяло притока на бежанци, които влизат в Европейски Съюз през Балканския маршрут.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР