Влизането на прокуратурата в президентството предизвика много въпроси. Единият от

...
Влизането на прокуратурата в президентството предизвика много въпроси. Единият от
Коментари Харесай

Бойко Рашков: В прокуратурата е въведен двоен стандарт

Влизането на прокуратурата в президентството провокира доста въпроси. Единият от тях е за какво трябваше да се подвига звук. Шумотевицата у нас е “привилегия ” на българските политици. Чрез нея отключват доверие на жителите към личните си дейности и упования в посока възможни политически събития. Това съобщи в ефира на bTV Бойко Рашков, който от през вчерашния ден е член на правния съвет към президента Румен Радев.

Той акцентира, че шумотевицата не е присъща за проверяващите органи у нас. Смята, че тя се е въвела през последните два мандата на основните прокурори Сотир Цацаров и Иван Гешев. Според него шумът обслужва единствено политически ползи.

“Процесуалната активност, която би трябвало да се извърши в административна постройка, е известно по какъв начин се реализира по закон и не е нужно да се подвига звук, в случай че не се преследват политически ползи ”, изтъкна Рашков.

Той беше безапелационен, че в прокуратурата е въведен двоен стандарт - нещо неприемливо в правото.

По думите на Рашков, Иван Гешев е трансформирал държавното обвиняване в придатък на политическата власт.  “Какво незаконно има в това, че в един кабинет е открито правосъдно решение, което не е подписано и подпечатано? Когато един жител се снабди с решение на някой съд, това е обществена информация и няма нищо класифицирано ”, посочи той.

Според него президентът Радев не е защитил бегълци от правораздаването, както твърди основният прокурор в своя обява в Туитър.  “Беглецът, който в този момент е в Азия, беше тук до наскоро. А осъществените от него действия, за които е упрекнат, са направени по времето на Владислав Горанов, Бойко Борисов, Иван Гешев, Сотир Цацаров, Менда Стоянова, пресаташето на премиера и доста други. Оказва се, че държавните органи, които доста добре знаят, че 5 години не се заплащат съответните такси, стартират да преследват индивида, с който са си общували ”, акцентира той, визирайки предприемачът Васил Божков.

По думите му във всяка цивилизована страна принципалът, който управлява Комисията по хазарта, при загуба от 700 млн. лева, в случай че е по този начин, следва да подаде оставка. А в случай че има прокуратура - да бъде измамен под наказателна отговорност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР