Влизането на България в Шенген е изцяло дипломатическа работа на

...
Влизането на България в Шенген е изцяло дипломатическа работа на
Коментари Харесай

Радан Кънев: Влизането ни в Шенген е дипломатическа работа на правителството

Влизането на България в Шенген е напълно дипломатическа работа на българското държавно управление. Това разяснява пред публицисти в Страсбург евродепутатът Радан Кънев.

Крайно време е българското държавно управление да комуникира с медиите и жителите, с цел да е ясно, че Европейският парламент няма никакво отношение по участието на България в Шенген, сподели той.

„ Европейският парламент се е произнесъл десетки пъти, че поддържа България за Шенген. Това, което не може да се преодолее, е съпротивата на някои европейски държавни управления “, уточни Кънев. По думите му българското ръководство първо би трябвало да убеди европейските ни сътрудници, че „ корупцията в България, която е реалност, не пречи на способността ни да си пазим границата “.

Според него главната причина за съпротивата на някои страни против приемането ни в Шенген, е фактът, че Европа се намира под засилен мигрантски напън. Това усилва вътрешното напрежение в обществата и ръководещите политици би трябвало да отговорят на това, съобщи Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали Румъния може да бъде призната без България в Шенген, Кънев сподели, че това е риск, който не може да се изключи. Според него сходен сюжет за България би бил „ стратегически призрачен сън “. „ Това е риск, който непременно би трябвало да бъде предотвратен от България. Ние европейска политика съвсем не вършим на държавно равнище “, съобщи още евродепутатът.

Той разяснява също, че продължаващата политическа рецесия в България може да компрометира и напъните за влизането на страната ни в Еврозоната. „ Моята прогноза е, че в случай че България не реши политическата си рецесия, няма да влезе в Еврозоната през 2024 година “, съобщи Радан Кънев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР