Влизането на България в еврозоната означава дисциплина и прозрачност. Ние

...
Влизането на България в еврозоната означава дисциплина и прозрачност. Ние
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Влизането на България в еврозоната означава дисциплина и прозрачност

Влизането на България в еврозоната значи дисциплинираност и бистрота. Ние от една година се занимаваме единствено с изтребители, не с приходи и с това, което ще подсигурява на хората по-добър разцвет. С Валдис сме изкарали доста безсънни нощи в Брюксел по време на гръцката рецесия, само че в резултат на което еврозоната взе стратегически решения това да не се повтаря.

Критиците към еврото споделят, че щели да се вдигнат цените, само че страните, към които се стремим, всичките са в евро. А кои се заплащат от еврото и за какво? Банковият съюз и в еврозоната нито централните банки, нито банките в съoтветната страна могат да си разрешават волности. Защо ни е боязън тогава да дисциплинираме този бранш, той е толкоз значим за всеки един от нас. Целта е, в случай че някой притежател на банка доведe до банкрут на банка, не данъкоплатеца да заплати, а те да понесат своята отговорност и те да платят.

По-ниски лихви по заемите, постоянна банкова система, само че най-важното е дисциплинирането на банковия бранш, да не става по време на предишния мандат на Българска социалистическа партия – КТБ.

Бъдещето на Европа – какво споделят всички огромни? Не желаете Европа на две скорости, само че желаеме да подсигуряваме на данъкоплатците, че повече сюжетът Гърция няма да стане. А с цел да не се случи това – влизайте в банковия съюз.

Ние като държавно управление поддържаме този път – тъй като е дисциплинираност, бистрота. И Макрон какво ни сподели, когато сте в този клуб, ние сме сигурни, че в България всичко е добре. И аз се разпределям на оценката на сътрудника Валдис, че България се движи добре по пътя и желая да благодаря на финансовия министър Горанов и на шефа на Българска народна банка Димитър Радев. Огромни старания се поставят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР