Влизаме във втора зона или т.нар. жълта зона за опасност

...
Влизаме във втора зона или т.нар. жълта зона за опасност
Коментари Харесай

Готви се ново затягане на КОВИД мерките в София, ще засегне фитнесите, кафенетата и баровете

" Влизаме във втора зона или така наречен жълта зона за заплаха от разпространяване на ковид а в столицата. Това разгласи шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.

По думите му от края на предходната седмица в най-големият град има съществено повишаване на случаите на ковид. Заради това се приготвя въвеждането на някои ограничаващи ограничения, които се отнасят към отбягване скупчването на хора.

„ В интервала на изключителна епидемиологична конюнктура всички решения се взимат на база заповед на здравния министър. След като се прави оценка епидемиологичната конюнктура, се възнамеряват и написаните в проекта ограничения “.

Това разяснява доктор Пенчев в ефира на bTV. Очаква се издаването на заповед за ограничение визитата във фитнеси, басейни, уеунес и спа услуги, кафенета, питейни заведения и заведения до 30%. От думите на шефа на РЗИ-София стана ясно, че към този момент това няма да важи за моловете, където вниманието е фокусирано върху инспекциите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Д-р Пенчев призна, че в сезона на лятото се неглижират противоепидемичните ограничения, а тук-там такива изобщо липсват. На въпрос дали образователната година може да не стартира присъствено, в случай че пикът на COVID-19 за четвъртата вълна е към 15 септември, експертът отвърна:

„ Да, би могло, само че аз ще се възползвам да моля към всички, които сега се двоумят дали да се имунизират, да го създадат, с цел да може да предотвратим локдаун “.

Д-р Пенчев заяви и забавни данни, че при сбор на база сложени дози от имунизацията едвам 0,06% са заболелите. 10 са били признати в доста леко положение в болничното заведение и няма нито един умрял.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР