Влиятелният лидер на ливанската въоръжена групировка Хизбула в сряда предупреди

...
Влиятелният лидер на ливанската въоръжена групировка Хизбула в сряда предупреди
Коментари Харесай

Хизбула обещава отмъщение срещу Израел след убийството на служител на Хамас

Влиятелният водач на ливанската въоръжена формация Хизбула в сряда предизвести Израел, че ще отмъсти след убийството на почитан водач на Хамас в Бейрут, като сподели, че „ закононарушението “ ще „ да не остане ненаказано. ”

Хасан Насрала се зарече да отмъсти в телевизионна тирада единствено 24 часа след гибелта на Салех ал Арури, заместник-политически водач на Хамас, при детонация в Бейрут, за която ливанският министър председател, Хизбула и Хамас упрекнаха за Израел.

„ Това, което се случи през вчерашния ден в Дахия, е доста рисково “, сподели Насрала, имайки поради квартала в южните покрайнини на Бейрут, който неговата подкрепяна от Иран група строго управлява.

Той добави, че „ за първи път нещо сходно се случва от 2006 година насам “, имайки поради времето, когато Хизбула води опустошителна 34-дневна война против Израел.

Напрежение сред Израел и Ливан най-мощната политическа и паравоенна мощ, която е съдружник на Хамас, се разрастват след смъртоносното нахлуване на палестинската бойна група против евр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР