Влиятелният ирански Корпус на гвардейците на Ислямската революция обяви днес,

...
Влиятелният ирански Корпус на гвардейците на Ислямската революция обяви днес,
Коментари Харесай

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция обяви, че е сложен край на протестите

Влиятелният ирански Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война разгласи през днешния ден, че комплициран завършек на смъртоносните митинги против повишение на цената на бензина, съобщи ДПА.

Говорителят на Корпуса Рамазан Шариф сподели, че водачите на протестите и размириците са били разпознати и задържани. Шариф упрекна "враговете " на Иран, на първо място Израел и Съединени американски щати, че стоят зад експлоадирането на протеста. Същевременно през днешния ден Германия осъди несъразмерните дейности на силите за сигурност в Иран по време на митингите, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. Твърди се, че по време на демонстрациите в страната са били убити десетки хора. "Ние призоваваме иранските сили за сигурност да покажат допустимо най-голяма въздържаност ", се споделя в изказване на говорителка на немското министерство на външните работи. "Ужасени сме от информациите, че е имало над 100 жертви и осъждаме несъразмерните дейности на иранските сили за сигурност ", се добавя в документа.

Над 100 души са убити при митингите в Иран

"Правото на мирни митинги би трябвало да бъде спазвано ", се добавя в изказването. "Иранският народ би трябвало да има опцията да съобщи недоволството си от развиването на политическата и икономическата обстановка и да показва свободно и спокойно мнението си ", се показва още в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР