Влиянието на Иван Костов в Демократична България (ДБ) е голямо.

...
Влиянието на Иван Костов в Демократична България (ДБ) е голямо.
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев каза истината за Костов и подмолната му роля в дясно

Влиянието на Иван Костов в Демократична България (ДБ) е огромно. Няма нищо инцидентно, че Костов е посочен от Луканов в първото посткомунистическо държавно управление. Това са взаимозависимост. Казвам, че е явна ролята, която Костов извършва дясното в България да бъде разграничено, съобщи президентът Росен Плевнелиев.

Той въпреки всичко уточни, че Костов е постигнал положителни неща за страната, само че след 2001 година ролята му е разграничителна.

В коментар за предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия Плевнелиев още веднъж удостовери казаното на срещата на ГЕРБ-СДС в петък. Плевнелиев акцентира още веднъж, че е отчаян от държанието на Демократична България.

"За мен е повече от ясно, че Демократична България играха безмълвно, само че дружно с Мая Манолова на втори тур ", безапелационен бе той.

Според президента Демократична България е неприемливо да подкрепиш този, който е защитавал Пламен Орешарски, откакто толкоз си протестирал против избора на Делян Пеевски за началник на ДАНС. По думите на Плевнелиев има заплаха Демократична България да се подведат по популизма.

"ДБ и ГЕРБ са в една европейска национална партия, да кажем, че те са брат и сестра. И се оказа, че Демократична България води акция, при която непрекъснато оплюваха ГЕРБ за всичко. Не споделиха една добра вест за нищо - нито за интерконектора, за закупуването на Ф-16 ", разяснява още президентът.

Той уточни, че Демократична България не са споделили "една дума " за Манолова, президента Радев или Българска социалистическа партия, а е говорила единствено против ГЕРБ. Плевнелиев акцентира, че липсва водачество в Демократична България.

В същото време Росен Плевнелиев отхвърли изказванията, че татко му е от Българска комунистическа партия. Той сподели, че татко му е работил в отдел "Образование ", бил е книжовник, с "който се гордее ".

Президентът подсети, че през 2021 година предстоят парламентарни избори, които ще са основни за България.

Той ги дефинира като "Решаваща борба ". В тази връзка той отхвърли и догатките, че ще прави партия.

"Нямам никакви задни мисли и не се връщам назад в политиката. Говоря като деен жител, като човек, който остана в България. Изборите през 2021 са доста значими ", съобщи Плевнелиев.

Той разяснява и изборът на нов основен прокурор. Според него държавното управление е позволило неточност, че не е издигнало различен претендент, с цел да има същинска борба.

На въпрос за положението на НАТО и коментарът на френския президент Емануел Макрон, Плевнелиев бе безапелационен, че НАТО е значима организация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР