Влиянието на европейската култура, история и кулинария се усеща в

...
Влиянието на европейската култура, история и кулинария се усеща в
Коментари Харесай

Китайските двойници на едни от най-емблематичните европейски градове

Влиянието на европейската просвета, история и кулинария се усеща в разнообразни краища на света. В Китай обаче нещата са стигнали малко по-далеч.

През 90-те години стопанската система на азиатската страна пораства с бързи темполе, а строителството също изживява взрив. Тогава е и интервалът, в който Китай стартира да построява копия на едни от най-емблематичните места на Стария континент. От Business Insider са събрали на едно място част от тях:

Афеловата кула в Циандученг
 Снимка 406792
Източник:

В град Циандученг, който се намира на 2 часа път от Шанхай човек може да види репликата на парижката Айфелова кула, висока близо 108 метра.

Китайската Венеция в град Тианджин
 Снимка 406796
Източник:

В това обитаемо място човек може да се наслаждения на Флорентинското населено място на Китай. То пресъздава чара на Италия благодарение на многочислени фонтани, музайки и, несъмнено, канали.

Двойникът на Халщат
 Снимката е от същинския Халщат
Източник:

Снимката е от същинския Халщат

В китайския град Гуангдонг се намира двойника на емблематичния австрийски Халщат. Проектът за него е коствал 940 милиона $ на Китай.

Английското градче в Шанхай
 Снимка 406793
Източник:

В Шанхай се намира квартал с типични британски къщи, усички и даже питейни заведения. Той се назовава Thames Town.

И още:
В Шанхай се намира улицата Breeza Citta di Pujiang, която съвсем наподобява на някоя уличка в Италия; В Пекин има уличка, която е копие на част от швейцарския град Интерлакен; Около канал в Хангджоу се намира още една китайска Венеция - Venice Water Town.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР