Влиянието на ескалацията на търговското напрежение върху глобалния растеж е

...
Влиянието на ескалацията на търговското напрежение върху глобалния растеж е
Коментари Харесай

МВФ предупреждава: Глобалната икономика е пред критична ситуация

Влиянието на ескалацията на комерсиалното напрежение върху световния напредък е по-лошо от опасенията единствено преди месец и заплашването от Съединени американски щати за мита за колите може да редуцира огромна част от международната стопанска система. За това предизвестява Международният валутен фонд (МВФ) в собствен отчет за идната срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, която стартира в петък.
Припомняме, че през предишния месец специалистите на световната финансова институция набелязаха заплахите при проблемите в търговията - изключително сред Съединените щати и Китай, които си размениха наказателни мита върху артикули за стотици милиарди долари.
Но шефът на МВФ Кристин Лагард сподели, че този " срещуположен вятър " може да забави скоростта " даже повече, в сравнение с чакахме ". МВФ смята, че в случай че бъдат наложени, митата върху колите, могат да понижат три четвърти от % на световната стопанска система, написа БГНЕС.
Нововъзникващите пазарни стопански системи, изключително Китай и еврозоната, към този момент виждат личните си стопански системи си мудни, до момента в който Brexit без договорка да вземем за пример би могъл още повече да попречи на доверието ", разяснява Лагард.
В отчета се споделя, че търговията и Brexit рискуват " да останат сложни ", а самата неустановеност основава компликации за фирмите посредством стягане на кредитните условия.
Инвестициите ще бъдат понижени в допълнение, в случай че президентът Доналд Тръмп извърши опасността си да наложи прецизни мита за вноса на коли от всички страни, като се изключи Канада и Мексико, което би довело до възмездие от комерсиалните сътрудници за износа на Съединени американски щати, предизвестяват още от МВФ.
напомня, че Тръмп заплаши да вкара мита за вноса на коли като част от нападателната си комерсиална тактика, чиято цел е опазване на работните места в Щатите
Очаква се стопанинът на Белия дом да се срещне в Буенос Айрес с китайския президент Си Дзинпин и съгласно Вашингтон президентът вижда „ добра опция “ за договорка, която да понижи търканията в търговията.
Лагард означи в умозаключение, че преди срещата на Г-20 в Аржентина, „ световната стопанска система е изправена пред сериозна обстановка “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР