Влезлите в сила нови американски мита срещу европейски стоки не

...
Влезлите в сила нови американски мита срещу европейски стоки не
Коментари Харесай

Борисов: Срещнах се с Борис Джонсън, заедно сме срещу расизма

Влезлите в действие нови американски мита против европейски артикули не засягат България, разгласи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел.

Вашингтон предприе този ход поради нелегално отпуснати дотации на Еърбъс (Airbus). Съединени американски щати постановиха мита от 10 % за самолетите и от 25 % за редица други артикули от Европейския съюз. Сред засегнатите артикули са френското и испанското вино и зехтин, италианското сирене и шотландското малцово уиски, маслините от Франция, Германия и Испания, млечни произведения, морски артикули, цитруси и доста други артикули.

Борисов сподели, че двустранните отношение сред България и Съединени американски щати са отлични. Той похвали и обмена на информация сред службите, както и взаимоотношението в битката с тероризма и наркотрафика. "Максимално близко работим с тях ", посочи министър-председателят и подсети за визитата на основния прокурор Сотир Цацаров, заместника му Иван Гешев и шефовете на служби в Щатите.

Бойко Борисов разяснява и тематиката с оставките в Българския футболен съюз след злощастната футболна среща с Англия. Премиерът съобщи, че няма да се меси в работата на БФС.

"С това управление на Футболния съюз страната няма да има финансови взаимоотношения. Защото където и да отида, желаят стадион - Шумен, Плевен. Това са 15-20 млн. за всеки един от тях. Трябва ли страната да ги даде на нещо, което обществото не приема. Ако БФС показа стратегия за детско-юношеския футбол, сме подготвени да дадем хикс милиона за пет години. И децата да не заплащат такси, топки, стадиони, съблекални. Готови сме да седнем и да приказваме, само че не с това управление. С Борислав Михайлов да приказвам и да поема всичките му паси, не ща ", означи Борисов.

Той заяви, че в четвъртък е имал двустранна среща с английския министър председател Борис Джонсън, който също взе отношение по така наречен расистки скандал. "Поздрави ме за всичко, което сме създали, дружно сме против расизма. Прекрасни връзки сред България и Англия ", заключи министър председателят.

Очаквайте детайлности

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР