Влезе в сила осъдителна условна присъда за бившия директор на

...
Влезе в сила осъдителна условна присъда за бившия директор на
Коментари Харесай

Окончателна осъдителна присъда за ексшеф в „Напоителни системи“

Влезе в действие неоправдателна условна присъда за някогашния шеф на „ Напоителни системи “ ЕАД – Шумен инж. Юлиян Вълчев, разпоредил изпускане на водата в язовир за осъществяване на противозаконен лов на риба, написа Труд бг.

Състав на Върховния касационен съд е удостоверил наказването за някогашния началник на 15 януари 2020 година, оповестяват от Апелативна прокуратура-Варна.

Той бе наказан на 2 години отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

Юлиян Вълчев бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за умишлена занемареност при ръководство на „ Напоителни системи “, от което бяха породени обилни вреди за държавното сдружение.

Като длъжностно лице през септември 2013 година той разпоредил да бъде изпусната водата в язовир „ Нови пазар 1 “, с цел да бъде осъществен нерегламентиран икономически лов на риба.

Така от 500 000 куб. метра вода на стойност 49 000 лева в язовира след разпореждането му останали едвам 5 000 куб.метра.

Така предизвикал обилни вреди на „ Напоителни системи “. Основното предопределение на язовир „ Нови пазар 1 “ е за напояване.

Влязлата в действие присъда заварва наказания като шеф на общинското сдружение „ Общински жилища и парцели “ в Шумен.

Окръжната прокуратура в града чака реакцията на община Шумен, като счита за аморално наказан като длъжностно лице за умишлена занемареност в ръководено държавно сдружение да управлява общинска компания.

От кметството в Шумен оповестиха, че ще срещнат със правосъдното решение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР