Влезе в сила определеното от Върховния касационен съд окончателно решение,

...
Влезе в сила определеното от Върховния касационен съд окончателно решение,
Коментари Харесай

Окончателно: Затвор за бивш зам.-министър на финансите, убил двама на пътя

Влезе в действие избраното от Върховния касационен съд дефинитивно решение, с което е наказан някогашният заместник-министър на финансите Красимир Катев от състав на Върховен касационен съд от 22 май тази година. Това оповестиха от Апелативна прокуратура - Варна.

С него ефикасното наказването на подсъдимия Катев от 3 години и 6 месеца отнемане от независимост при общ режим, постановено с решение на Апелативния съд във Варна, е понижено от Върховния касационен съд на 3 години отнемане от независимост с петгодишен изпитателен период.

Близо 6 месеца прокуратурата проверява злополука на някогашен зам. - министър

С окончателното решение на Върховен касационен съд останалата част от решението на Апелативния съд във Варна остава в действие, а точно Катев е лишен от право да ръководи МПС за 6 години.

В тежест на приетия за отговорен за тежката злополука, лишила живота на двама млади мъже, и предизвикала междинна телесна щета на тъщата на заместник-министъра, са направените по делото разходи над 10 000 лв. по време на двете обсъждания на делото в Добричкия областен съд, в Апелативния съд във Варна и във Върховния касационен съд.

52-годишният Катев е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич за това, че на 22 август 2012 година на кръстовище за кариера „ Момчил “ в посока Балчик при ръководство на автомобил „ Фолксваген туарег “ нарушил разпоредбите за придвижване.

Подсъдимият навлязъл в лентата за насрещно придвижване с висока скорост и при съвсем преден удар в автомобил „ Опел вектра “ по несъобразителност предизвикал гибелта на неправоспособния му лидер. По-късно умрял и неговият сателит. И двамата мъже от опела са били без защитни колани.

Возещата се в автомобила на заместник-министъра негова тъща получила междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на лъчева и лакетна кост.

Ефективна присъда за тежкото пътнотранспортно произшествие е произнесена от състав на Добричкия областен съд на 1 юли 2016 година при повторното разглеждане от първоинстанционния съд. С нея Катев е наказан на 4 години отнемане от независимост, които би трябвало да изтърпи в затворническо общежитие от открит вид. С присъдата е лишен и от право да ръководи МПС за период от 6 години.

По-късно въззивната правосъдна инстанция го осъжда на 3 години и 6 месеца затвор при общ режим. След повече от седем години Катев дефинитивно е приет за отговорен и наказан условно от състав на Върховния касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР