Властта вдига минималната пенсия, а първият ден от болничните няма

...
Властта вдига минималната пенсия, а първият ден от болничните няма
Коментари Харесай

Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г.

Властта подвига минималната пенсия, а първият ден от болничните няма да се заплаща.

Това стана ясно на брифинг след съдружен съвет сред ГЕРБ и Обединените патриоти. Смятаме, че посредством разговор можем да реализираме по-добри неща, разгласи Даниела Дариткова.

Диалог сред сътрудниците има, обединението е постоянна, разгласи водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Той е удовлетворен още от парите, заделени за защита.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че минималната пенсия от следващата година става 250 лв.. Това ще бъде заложено сред първо и второ четене на бюджета за идната година.Около 800 000 пенсионери визира увеличението на пенсиите, което ще е от 1 юли 2020 година

Циганчетата на 4-5-6 години ще влизат в детска градина наложително, като страната ще поеме таксите им. Безплатните детски градини ще са за нискодоходни фамилии, стана ясно от думите на вицепремиера Каракачанов. 70 милиона лв. следващата година ще задели страната за създаване на нови детски градини и учебни заведения.

Първият ден от болничния няма да се заплаща. Болничните се лимитират поради практиката по този метод чиновници да си удължават почивните дни.

Припомняме, че през вчерашния ден депутатите дебатираха и гласоподаваха на първо четене бюджета на страната за идната година. Финансовият министър показа бюджета като уравновесен с последователност и предвидимост, който реализира дълготрайни цели. Цел на бюджета е опазване на фискалната прогнозируемост и непоклатимост. Именно на това се опълчиха от Движение за права и свободи, като Йордан Цонев разкритикува остро неналичието на промени. По думите му властта включва да задна скорост за промени с бюджетната рамка.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че ще предложат собствен различен бюджет на развиването, защото дефинират бюджета на властта като подобен на застоя. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР