Властта в България е бетонирана по такъв начин, че 15

...
Властта в България е бетонирана по такъв начин, че 15
Коментари Харесай

Политолог: Разделението на властите ще отключи пътя за промяна в България

Властта в България е бетонирана по подобен метод, че 15 дни хората стачкуват по улиците и нищо не се случва. Смяната на няколко министри в кабинета няма да докара до основна смяна. Разделение на управляващите в сегашната система няма. То е единствено на хартия, само че не и на процедура. Всички ръководещи знаят това доста добре и нямат никакъв интерес да го трансформират, тъй като тази система ги удовлетворява.
Такова мнение изрази в предаването „ Лице в лице “ по бТВ политологът Слави Василев. Той прикани младежите на площадите да напишат на плакатите си, че желаят разделяне на управляващите, тъй като това ще отключи пътя за действителна смяна в България.

Според него оставката на държавното управление няма да промени радикално нещата в България, макар че такива са апелите на протестиращите.

„ Произвеждане на нови избори ще преразпредели картите сред едни и същи играчи, които са в настоящето Народно заседание. Структурно властта обаче ще остане същата “, разяснява политологът.

„ Апелът ми към съществуващите партии в Народното събрание и тези, които са отвън него, е да чуят хората. Трябва да излезе политическа групировка, която да предложи на хората промяна на модела посредством привикване на Велико национално заседание. Трябва да предложи на българите да има нова система, в която има дейно разделяне на управляващите. Да не може както в този момент болшинството да разполагат с дневния ред в Народното събрание и да имат изпълнителната власт “, на мнение е Слави Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР