Властта свикна на лесни и готови пари от Европа, които

...
Властта свикна на лесни и готови пари от Европа, които
Коментари Харесай

Радан Кънев: Властта свикна на лесни и готови пари от Европа

Властта привикна на лесни и подготвени пари от Европа, които да харчи както си желае. Финансирането в тази ситуация обаче зависи от това какъв брой са съществени страните. Всеки ще даде пари, при по-бедните страни значи по-голяма вноска. Има риск България да заплати повече, в сравнение с ще получи. Това съобщи пред bTV евродепутатът Радан Кънев.

Днес ще бъде показан в Екологичен потенциал новия бюджет на Европейски Съюз. Предвижда се той да е в размер на 2 трилиона евро. Има и концепция за основаване на фонд в размер на 500 милиарда евро, които да бъдат дадени в помощ на страните след COVID-19.

Кънев изясни, че има три съществени целта, за които ще бъдат ориентирани евросредства – рационализация и позеленяване на стопанската система, цифровизация и укрепване на веригите на доставки или повече локално произвеждане.

" Ние би трябвало да покажем нашите цели, които да съответстват с европейските. Целта е да настигнем и изпреварим Китай и Съединени американски щати в една световна и икономическа конкуренция. След рецесията през 2008-2009 година те направиха своето зелено възобновяване, модернизираха стопанската система си, вкараха електронните системи в нейното сърце. Изведнъж се оказа, че Европа харчи доста пари, а изостава “, добави Кънев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР