Властта се събира, за да обсъди антикризисните мерки. На масата

...
Властта се събира, за да обсъди антикризисните мерки. На масата
Коментари Харесай

Коалицията се събира, за да обсъди антикризисните мерки

Властта се събира, с цел да разиска антикризисните ограничения. На масата в Министерския съвет при премиера Кирил Петков ще седнат четирите партии в ръководството.

А задачата е да излязат с общо решение за това по какъв начин страната ще помогне на бизнеса и хората да се оправят с рецесиите. От " Продължаваме промяната " към този момент показаха своя проект за 14 ограничения на обща стойност 2 млрд.лева.

Правителството ще компенсира високите цени на тока: 80% от покачването на цената над 200 лева ще е без таван

В него е планувано от 1 юли минималната пенсия да се усили от 370 на 450 лева, а оптималният предел да стане 3400 лева Предвижда още по-висока помощ за развъждане на дете, както и отплата при зареждане на горива.

Мерките са следващото предвизвикателство за стабилността на обединението, откакто през вчерашния ден водачът на " ИТН " Слави Трифонов подлага на критика Петков/Василев и Лена Бориславова за метода, по който се вземат и афишират решенията на държавното управление. " Обясняват и дават обещание. " С дребната разлика, че нищо от обещаното към момента не е разисквано и не е признато от съдружните сътрудници. Или пък опитът на Асен Василев да прескочи освен Парламента, а и съдружното съглашение за метода, по който страната да одобри еврото ", написа Трифонов.

Българска социалистическа партия осведоми, че сега се работи интензивно по антикризисните ограничения за семействата и бизнеса, които да дадат глътка въздух в тежката икономическа обстановка.

Националният съвет за тристранно съдействие също ще организира съвещание.

В дневния ред ще се разискват промени в четири посоки - план на Закон за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване, импортиран от министъра на финансите; план на Закон за изменение и допълнение на Кодекса на труда, импортиран от министъра на труда и обществената политика.

Ще прегледат и законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване, импортиран от Мустафа Карадайъ и група национални представители; както и законопроект за допълнение на Закона за лечебните заведения, импортиран от Десислава Атанасова и група народни представители.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР