Властта се отчете по проекта за контрол и мониторинг за

...
Властта се отчете по проекта за контрол и мониторинг за
Коментари Харесай

С 2 млн. лв. анализирали защо интеграцията на ромите не върви

Властта се регистрира по плана за надзор и мониторинг за осъществяване на националната тактика за интеграция на ромите.
Целите на плана са до 2020 година не по-малко от 76% от ромите сред 20 и 64-годишна възраст да имат работа.

Освен това дотогава бедните роми би трябвало да са намалели с 260 000 души.

Друга стратегическа цел на плана е прибързано напусналите просветителната система роми да са 11%, а делът на 30 - 34-годишните със приключено висше обучение да е 36% до 2020 година.

Ромите съставляват най-голямото малцинство в Европа, наброяващо 10-12 милиона. За интервала 2007-2013 година Европейски Съюз е отпуснал 26,5 милиарда евро за политики за интеграция на ромите.

Росица Иванова, началник на плана, регистрира резултатите за три години. Бюджетът на плана е близо 2 милиона лв.. Първата част от плана е разбор на до момента настоящите ограничения. На този стадий е трябвало да се види за какво досегашните дейности не са дали резултат. Втората част е разработване на индикаторен модел, чиято цел е да се събере етническа информация.

600 души от ведомства са подготвени по какъв начин да работят със системата за мониторинг и надзор на тактиката за консолидиране на ромите. Проектът регистрира коефициент на плодовитост и раждаемост, както и съществуването на независима тоалетна. Около 27% от ромите имат независима тоалетна, излиза наяве от данните. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР