Властта се консолидира. След решението на Коалиционния съвет и предвид

...
Властта се консолидира. След решението на Коалиционния съвет и предвид
Коментари Харесай

Слави Василев: Властта се консолидира

Властта се консолидира. След решението на Коалиционния съвет и поради характера на единия от участниците, който назова протестиращите " терористи ", Борисов се е поддал и тази заран разчистиха палатките. Не мисля, че това ще демобилизира хората. Напротив, това ще ги накара още по-силно да запълнят триъгълника на властта в идните дни. Това сподели в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия политическият анализатор Слави Василев - специалист от Стратегическия съвет към президента, в коментара си случилото се в последните дни и часове. Според него блокадите са били оставени " известно време да сковават града " и по този начин да се нагнети напрежение измежду жителите. Това беше някаква калкулирана тактика от страна на ръководещите, заключи той.

На въпрос за главните заключения от срещата на Стратегическия съвет към президента Василев акцентира, че е значимо протестиращите да знаят, " че президентът освен поддържа, освен даде старт на " Вън мутрите от властта ", само че и образува екип от хора, които биха могли да предложат пот от тук нататък ".

Целта на документа, който ще излезе от администрацията на президента е да даде път и посока на българите след оставката на Борисов. Оставката на Борисов и държавното управление ще катализират доста процеси в България, съобщи още политическият анализатор. Той обърна внимание на трите стадия, обрисувани от президента Радев: първо - " да представим обстановката в страната такава каквато е, а не каквато властта я афишира " ; второ - разбор на аргументите " за какво сме най-бедната и най-корумпираната страна в Европейски Съюз " ; трето - " решения за структурни промени, евентуално конституционни, за излизане от този ступор, в който се намираме ".

За Слави Василев няма смисъл да се разясняват изказванията на ръководещите за триумфите им, тъй като хората виждат действителната обстановка в страната. Важно е това, което ще вършим по-късно, още веднъж акцентира той.

Тази конституционна уредба на нашата страна в моменти, когато има доста напрежение в обществото и политическият хайлайф е разнопосочен, действително дефектира, тъй като има опция да се сформира слаб кабинет, който да не издържи, или въобще да не се сформира, изясни Василев и добави, че са нужни разсъждения в границите на Конституцията и какво да променим в нея, с цел да се промени методът, по който се реализира властта в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР