Властта се кани да събере между 1.5 и 2 млрд.

...
Властта се кани да събере между 1.5 и 2 млрд.
Коментари Харесай

Демократите предупреждават, че властта събира близо 2 млрд. лв. повече

Властта се кани да събере сред 1.5 и 2 милиарда лева . повече от българското население, които да разпредели през идната година за още употреба на властови механизми. Това демонстрират изчисленията на Демократична България, с които водачът на ДСБ Атанас Атанасов откри днешния брифинг на обединението.

Важно е по какъв начин се ръководят парите у нас . Близо 2 милиарда повече пари желаят да съберат от хората, да употребяват в предизборната година. Защо би трябвало да се подвига данъчната тежест върху популацията, когато се твърди, че има пари, пита Атанасов.

 Работодателите обезпокоени от секрети договаряния за промени в обезпечаването
Работодателите обезпокоени от секрети договаряния за промени в обезпечаването

Настояват за среща с министър-председателя и още двама министри

Според Владислав Пенев новата данъчна тежест ще стане с повдигане на осигурителните прагове, здравните вноски, увеличение на оптималния застрахователен предел.

Повишаването на оптималния застрахователен предел удря върху тези хора, които се надяваме да останат и да работят тук. Това са хората с легални приходи, които не са част от сивата стопанска система. Тези хора би трябвало да ги пазим като писани яйца, тъй като на тях разчитаме за националния разцвет , сподели Пенев.

 Работодателите срещу нови здравни вноски
Работодателите срещу нови здравни вноски

Според тях не би трябвало да се наливат пари преди промяна

Според Момчил Якимов от екипа за дребни и междинни предприятия на Демократична България претекстът за отвод от промени е пристигнал още през 2010 година от някогашния и сегашен министър председател Бойко Борисов.
Той сподели, че когато вали дъжд покрив не се ремонтира. Това беше основанието да не се подхващат промени в тази следкризисна година. От тогава няма промени, разясни Якимов.

По думите на Христо Иванов се отхвърлят промени в здравната, правосъдната, финансовата система - всички те се трансформират във възпаления, които се употребяват да се опълчват огромни групи гласоподаватели. Докато не стартираме да разграждаме този модел, българското общество ще живее с чувство, че има доста мръсни секрети, които убиват хора - даже като им изяждат бъдещето, сподели Иванов.

Един от методите за това чувство е неналичието на транспарантно ръководство на финансите. Първо да има промени. След това да се мисли дали би трябвало да се повишават налозите , счита някогашният правосъден министър Христо Иванов от служебния кабинет " Близнашки " и при започване на кабинета " Борисов-2 ".

По думите на Якимов, оптималният застрахователен приход в страната се отнася към най-ниските приходи и осигуровки като 1:5 или 1:6-7 . Пенсиите на тези пенсионери би трябвало да са платени от нашите деца и внуци. Това ще провокира популистки партии да спекулират по кое време с покачване на минималната работна заплата, по кое време - с пенсионните тавани. Сега е същото - взимани са високи приходи и системата не може да ги заплати , сподели Якимов.

По думите му, с увеличение на здравната вноска стартира събиране на още едни пари и подмяна на регламентирани услуги за възнаграждение с нови децентрализирани услуги.

От 2020 година е заложено увеличение такса боклук за популацията . Хората би трябвало да заплащат пари за депониране, вместо за преработване, сподели Якимов.

Според него въвеждане на толсистемата е вярна крачка, само че тези пари би трябвало да заменят бюджета на АПИ , който е към 620 млн. лв.. Това е буфер за осъществяване на промени, а не за тяхното отсрочване, счита Якимов.

 Бизнесдама изнасилена и убита в Русе
Бизнесдама изнасилена и убита в Русе

Жертвата е административен шеф на локална телевизия

На брифинга бе изразена съпричастност към околните на убитата в Русе журналистка Виктория Маринова .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР