Властта не успява да се справи с проблемите, които създава.

...
Властта не успява да се справи с проблемите, които създава.
Коментари Харесай

Властта не се справя с проблемите, които сама създава, смята Мая Манолова

Властта не съумява да се оправи с проблемите, които основава. Проблемите се натрупат, не се търси решението им и те стават необратими. Цели системи в страната отхвърлят да действат и се разпадат пред очите ни, засягат живота на хората и ги изкарват на улицата. Това съобщи пред "България он Еър " ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолов.

„ Множеството дребни митинги в последно време – против шистовия газ, на майките на деца с увреждания, на бизнеса против Наредба 18, на хората от Перник поради водната рецесия, са резултат от проблемите, които властта е основала. Кризата в Перник не е резултат от естествено злополучие, а е резултат от ръководството “, добави Манолова.

По думите й всички са наясно, че язовир „ Студена “ е източван, с цел да стане по-евтин ремонтът на язовирната стена. "Никой не дава отговор къде са 32 милиона лв. за ремонт на язовира, обещани от Лиляна Павлова, когато беше районен министър “, съобщи още тя и добави, че никой не дава отговор и къде са 500 млн. лв., които са отпуснати през 2018 година за ремонт на 418 спешни язовири в страната.

Манолова напомни, че от гражданската платформа е изпратено заявление за достъп до социална информация до Държавната консолидационна компания (ДКК) къде са изразходени средствата за ремонт на язовирите, само че полученият отговор е безмълвен отвод, поради който от "Изправи се.БГ " към този момент апелира в съда. Тя изясни, че концепцията на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ е да се съберат всички жители с идея в една обща платформа.

„ От месеци работя за това жителите да се обединят, без значение дали са леви или десни, партийни или непартийни. Да се обединят на основата на общо демократичните правила – почтени избори, господство на правото, стимулиране на честния бизнес, независимост на словото, отбрана правата на жителите и на потребителите “, съобщи Манолова и добави, че алтернативата ще се роди на платформата на гражданското неодобрение.

На въпрос по какъв начин ще разяснява наложената възбрана на арбитър Андон Миталов да влиза в Съединени американски щати поради корупция, Манолова съобщи, че това е сигнал за корупцията в България. „ Посочването на арбитър, че няма да бъде допускан в Съединени американски щати е знак за положението на правосъдната система в България. Американците ни споделят това, което споделят и жителите – че не имат вяра в правосъдната система “, разясни Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР