Властта не е държавата – държавата са хората и правилата,

...
Властта не е държавата – държавата са хората и правилата,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Венец: Властта не е държавата – държавата са хората и правилата

Властта не е страната – страната са хората и разпоредбите, с тези думи се обърна към жителите на община Венец ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

На предизборна среща в шуменското село Венец водачът на Движение за права и свободи съобщи, че претендентите за кмет и общински съветници от Движение за права и свободи към този момент са определени, тъй като те са издигнати от най-силната партия, която е пример за ръководство на дребни и междинни общини.

На срещата в общинския център бяха показани претендентите за кметове и листата за общински съветници отпред с претендента на Движение за права и свободи за кмет на община Венец Нехрибан Ахмедова.



Някои партии идват тук и си отпътуват като се пробват да ни мътят главите. Ние знаем коя е нашата мощ и коя е партията, която се грижи за нас, само че от време на време наши „ другари “ ни подвеждат да гласуваме за тези, които работят срещу нас, разгласи водачът.

Ние искахме да се съблюдават интернационалните правила и да имаме правото на осведомен избор, като можем да приказваме на майчиния си език по време на изборна акция, съобщи Карадайъ.

ГЕРБ постановиха възбрана за използването на нашия майчин език. Криейки се зад един термин, обвързван с сякаш уседналост, на база на някакви служебни адреси, които безусловно нелегално са наложени на нашите братя и сестри, които бяха изгонени от България, лишиха техните конституционни права да могат да гласоподават.

И ГЕРБ и Българска социалистическа партия дружно гласоподаваха за това, изясни ръководителят на Движение за права и свободи.

Мустафа Карадайъ сподели, че ГЕРБ постанова противоконституционни текстове в Изборния кодекс, само че когато пристигна обстановка, в която техните претенденти да не дават отговор на наложения от тях Изборен кодекс, нарушават закона.

Когато се нарушават по този метод законите, изключително по време на избори, това е удар в основата на демокрацията в нашата Родина. На демокрацията, за която дадохме свидни жертви, с цел да живеем свободно, разгласи той.

Мустафа Карадайъ сподели, че Движение за права и свободи няма да разреши на никого да заплашва и да разрушава демокрацията. За партията важи същото. Движение за права и свободи не е на никой. Движение за права и свободи е на всеки един от нас, тъй като Движение за права и свободи е нашето единение и никой няма правото да си присвоява Движение за права и свободи, изясни ръководителят.

Той разясни, че Движение за права и свободи си има вътрешни правила, по които да действа – има Устав, своите способени и групови органи, на база чиито решения партията действа демократично.

Ако някой тръгне да си присвоява партията, да нарушава разпоредбите и си мисли, че социална организация може да се ръководи еднолично, там е нужно да вършим корекции, бе безапелационен водачът на Движение за права и свободи.

Карадайъ сподели, че е значимо всички да излезем и да гласуваме на тези избори. С тези избори освен ще изберем нашите кметове, а и да дадем обръщение до София, че ние няма да допуснем да се нарушават законите и демокрацията в нашата Родина.

Ще отправим обръщение до Брюксел и ще кажем, че властта не е страната – страната са хората и разпоредбите. Някой, който е на власт, не може да си мисли, че е страната, разгласи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъ.

Чувстваме се свободни в нашата страна и в тази страна ще приказваме, всеки на какъвто език си желае – на майчиния си и ще учим майчините езици на нашите другари, тъй като това е Движение за права и свободи, съобщи зам.-председателят на ПГ на Йордан Цонев. Ние сме една общественост в най-българската партия – Движение за права и свободи.

Той сподели, че Движение за права и свободи е партията на същинските патриоти. Партията, в която хората не разделят другите хора. Нашият главен лозунг е заедността, съобщи Цонев. Партията, която обезпечи успеха над тоталитарния режим по кротичък, само че извънредно мощен метод.

Победата против поругаването на човешкото достолепие. Партията, която обезпечи мирният преход на България. Партията, която обезпечи със своя водач и визионерът в българската политика доктор Ахмед Доган нашето европейско и евроатлантическо бъдеще.



Партията, която и през днешния ден е в авангарда на всички борби за хората и за нашата Родина, бе безапелационен Цонев.

Евродепутатът и ръководител на Младежко Движение за права и свободи Илхан Кючюк сподели, че Движение за права и свободи гледа на Венец не като отговорност, а като полезност и по тази причина другите политически сили няма какво да се оглеждат тук.

Нашият избор е явен. Кого ще изберем ние на идният избор, в случай че не майката и нашият преподавател, известната Нехрибан Ахмедова, запита Кючюк.

На предизборната среща участваха още зам.-председателят на Народно събрание доктор Нигяр Джафер, зам.- ръководителят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид и някогашният депутат Христо Бисеров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР