Властта действа все още мудно и нерационално по отношение на

...
Властта действа все още мудно и нерационално по отношение на
Коментари Харесай

Радев: Властта действа мудно при модернизацията на армията

Властта работи към момента мудно и нерационално във връзка с модернизацията на флота и въоръжените сили. Това сподели президентът Румен Радев, който взе участие в церемонията във връзка 139-ата годишнина на Военноморските сили, съобщи кореспондентът на БГНЕС от черноморската ни столица.

Можем да се гордеем с нашите моряци

" Ако и тази година се повтори сюжетът от предходната - гръмки обещания, заделяне на бюджет и след това блокиране на плановете, ще се удостовери тезата, че в действителност модернизацията е доблестен претекст, с цел да се задели бюджет и след това да се трансформира в остатък. Да се генерира остатък, който още веднъж да се похарчи по неразбираеми механизми и критерии ", съобщи президентът.

След ритуала по заграбване на първо офицерско звание на випускниците от Висшето военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров “ военнослужещи от Военноморските сили показаха детайли от интервенция по морска сигурност. Румен Радев беседва с курсантите на висшето учебно заведение на борда на фрегатата „ Дръзки “, откъдето следи демонстрациите.

Пред медиите той означи, че това са прелестни младежи, с които страната ни може да се гордее. " Можем да се гордеем с нашето Висше военноморско учебно заведение. Те сложиха някои въпроси, които ще разгледаме дружно с управлението на Министерството на защитата ", добави Румен Радев.

В речта си президентът обърна внимание и на конфликта на ползи в района на Черно море. " Непрекъснато нараства смисъла на Черноморския район, в който се преплитат доста и постоянно конфронтиращи се геополитически и стопански ползи ", посочи Румен Радев.

Президентът се обърна към получилите първо офицерско звание випускници на Висшето Военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров ".

" На вашето потомство се пада една от най-важните задачи - да въведете, да внедрите и да разгърнете цялостните благоприятни условия на новата техника, която нашите Военноморски сили заслужават и която би трябвало да постъпи на въоръжение в най-скоро време. Носете пагоните, които през днешния ден получихте, с достолепие и чест. Всичко друго могат да ви лишават, само че вашата офицерска чест и достолепие можете единствено и само вие да предадете. Никога не го правете и помнете, че да си български офицер не е просто специалност, а предопределение и дълг пред Отечеството. Бъдете горди наследници на славното дело на нашите предшественици, които отдадоха живота си за свободата и независимостта на България. Честит празник и на добър час! ", сподели още президентът Румен Радев.

Нито познавам Бенчо Бенчев, нито съм бил на посетители у тях

Президентът Румен Радев изрично отхвърли обвиняванията за връзки сред него и общинския консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев, чието име е забъркано в абсурда с несебърския необут Митьо Очите.

Държавният глава счита, че с тази акция за следващ път се прави опит за прехвърлянето на казуса от болната на хубавичко глава.

Обръщайки се към публицистите Радев уточни: „ Ваши сътрудници към този момент ревизираха докладите в Сметната палата и такова име Бенчо Бенчев не попада в моята акция “.

„ Нито го познавам, нито съм бил на посетители у тях “, отсече президентът.

Според него тече една паралелна акция, която по най-нагъл метод се пробва да пришие Митьо Очите на служебното държавно управление на професор Огнян Герджиков, което беше назначено от Радев.

„ Митьо Очите е в престъпните летописи от години, а това няма по какъв начин да стане без чадър от властта “, напомни президентът и продължи: „ Мога да ви кажа, че същите тези, които са сключили контракта в митниците, кой ги е назначил? Тук се прави подстрекателство, че служебното държавно управление единствено няколко дни, откакто встъпва в служба, подписва този контракт. На процедура назначените от ГЕРБ служители в Митниците, които служебното държавно управление остави непокътнати, персонално подписват договорите. За да има контракт, има си законови процедури и периоди, които би трябвало да се извършват. Това значи, че цялата процедура е осъществена от назначените от ГЕРБ служители по времето на кабинета „ Борисов 2 “. Те подписват и контракта “, изясни президентът.

Той напомни, че откакто служебното държавно управление е почнало да освобождава високопоставени служители в някои ведомства се е надигнал писък.

„ Сега излиза, че единственият грях на служебното държавно управление, че ги е оставило всички останали. Изводът е явен: идващият път всички вън! “, сподели Радев.

Попитан дали чака скоро да има подобен идващ път, президентът добави: „ Ако има “.

Радев изиска спомагателен анекс към Договора с Македония

Президентът Румен Радев не счита, че македонският министър председател Зоран Заев се е извинил за думите си, че Илинденското въстание е македонско.

„ А вие чухте ли, че има опрощение? Аз не чух опрощение. Във Facebook - това не е опрощение “, сподели той.

Радев съобщи, че Заев уточни грешката, само че не е коригирал думите си.

„ За мен е необяснимо, че българското държавно управление не реагира по този начин, както би трябвало да се реагира. Недопустимо е и не одобрявам евроатлантическата вероятност на Македония да става за сметка на българската история, еднаквост и суверенитет. Не може дълготрайните ползи на България да стават жертва на краткотраен политически ПР “, съобщи президентът.

Той „ чака от българското държавно управление ясно заложени параметри и искрено споделени по формалния метод на нашите връзки с Македония “.

Президентът счита, че клаузите от Договора за добросъседство с Македония би трябвало да бъдат включени в преговорния развой на страната за участие в Европейски Съюз.

„ Имаме всички учредения и за спомагателен анекс към контракта и за включване на клаузите от този контракт разширени в глава 35 от преговорния развой на Република Македония за участие в Европейски Съюз “, сподели Радев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР