Властта действа все още мудно и нерационално по отношение на

...
Властта действа все още мудно и нерационално по отношение на
Коментари Харесай

Румен Радев с гневен коментар за Митьо Очите и Бенчо Бенчев, призова Борисов да...

Властта работи към момента мудно и нерационално във връзка с модернизацията на флота и въоръжените сили. Това сподели пред публицисти във Варна президентът Румен Радев, който взе участие в церемонията във връзка 139-aта годишнина на Военноморските сили, оповестява " Фокус ".

" Ако и тази година се повтори сюжетът от предходната година - гръмки обещания, заделяне на бюджет и след това блокиране на плановете, ще се удостовери тезата, че в действителност модернизацията е доблестен претекст, с цел да се задели бюджет и след това да се трансформира в остатък. Да се генерира остатък, който още веднъж да се похарчи по неразбираеми механизми и критерии ", съобщи президентът.

След ритуала по заграбване на първо офицерско звание на випускниците от Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “ военнослужещи от Военноморските сили показаха детайли от интервенция по морска сигурност. Румен Радев беседва с курсантите на висшето учебно заведение на борда на фрегатата „ Дръзки “, откъдето следи демонстрациите. Пред медиите той означи, че това са прелестни младежи, с които страната ни може да се гордее. " Можем да се гордеем с нашето Висше военноморско учебно заведение. Те сложиха някои въпроси, които ще разгледаме дружно с управлението на Министерството на защитата ", добави Румен Радев.



Президентът разяснява и вчерашното изявление на премиера Бойко Борисов, че Дунав и Черно море са зона на извънредно тежък спор. Той прикани да не „ приказваме за спорове в Черно море”. “Да, има конфронтиращи се сили по политически и стопански ползи, само че дано не приказваме за спорове. Всички страни поставят старания да избегнат споровете в Черно море, както и нашите Военноморски сили. Нека не спекулираме”, прикани президентът.

Той изрече мнение и по абсурда, който се развихри след изявлението на македонския министър-председател Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско. „ Недопустимо е за мен и недопустимо евроатлантическата вероятност на Македония да става за сметка на българската история, еднаквост и суверенитет”, отсече той. „ Вие чухте ли, че има опрощение, аз не чух. Това във Facebook не е извинение”, разяснява президентът. „ Той уточни за неточност, само че не поправя думите си, а за мен е належащо. Българското държавно управление не реагира по този начин, както би трябвало ", сподели още президентът.

Румен Радев добави, че не може дълготрайните ползи на България да стават жертва на краткотраен политически ПР. „ Очаквам от българското държавно управление ясно заложени параметри и искрено споделени по фиктивен метод на нашите връзки с Македония. Имаме всички учредения за добросъседство и за включване на клаузите от този контракт, несъмнено, разширени в глава 35-а от преговорния развой на република Македония в Европейския съюз”, уточни той.



Във връзка с изказванието, че общинският консултант Бенчо Бенчев е взел участие в акцията му, Радев съобщи, че сходно име не попада в неговата акция. " Тече паралелна акция, която по най-нагъл метод се пробва да пришие Митьо Очите на служебното държавно управление. Пореден опит да се трансферира казусът от болната на хубавичко глава. Вече ревизираха докладите в Сметната палата и такова име Бенчо Бенчев не попада в моята акция. Нито го познавам, нито съм бил на посетители у тях. Но тече една паралелна акция, която по най-нагъл метод се пробва да пришие Митьо Очите на служебното държавно управление ", съобщи Румен Радев.

Той означи, че Димитър Желязков е в престъпните летописи от години, а това няма по какъв начин да стане без чадър от властта. " Същите тези, които са сключили контракта в митниците, кой ги е назначил тях? Тук се прави подстрекателство, че единствено няколко дни, откакто встъпва в служба, служебното държавно управление подписва този контракт, само че на процедура назначените от ГЕРБ служители в митниците, които служебното държавно управление остави непокътнати, те персонално подписват контракти и дано не си вършим илюзии - с цел да има контракт, има си законови процедури и периоди, които би трябвало да се изпълнят. Това значи, че цялата процедура - от съобщение до класиране и решение, е осъществена от тези назначени от ГЕРБ служители по времето на кабинета " Борисов 2 ". Те подписват и контракт. Вие помните какъв писък се надигна, че служебното държавно управление освобождава високопоставени служители в някои ведомства. Сега излиза, че единственият грях на служебното държавно управление е, че е оставило всички останали. Изводът е явен - идващият път, в случай че има подобен, всички вън ", съобщи президентът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР