Властта да се върне там, където й е мястото -

...
Властта да се върне там, където й е мястото -
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще направим вътрешно допитване след изборите, за да решим с кого да се коалираме

Властта да се върне там, където й е мястото - от служебните кабинети в Народното събрание, разгласи водачът на Българска социалистическа партия

Българска социалистическа партия ще реши с кого да се коалира след изборите след вътрешнопартийно допитване. Това разгласи на днешния конгрес водачът на партията Корнелия Нинова. По думите й обаче поддръжка към ГЕРБ не била на дневен ред.

" Трябва да има лява партия в държавното управление, ние ще сме обществения дирек в такова държавно управление. Българска социалистическа партия няма да прави коалиция с ГЕРБ. Нека минат изборите и тогава да решим с кого да участваме в държавно управление ", добави тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия призна за " дъблоки разлики " с президента Радев и вицепрезидента Йотова.

В политическия си отчет тя вътрешнопартийните въпроси в левицата с призива-  " да сложим ред в нашата лична къща ". " Не може да се продължава по този начин. Тези вътрешни борби ни унищожават! Хората няма да ни повярват. Когато въведохме директен избор, три мандата за депутати, два мандат за ръководителя. Наши приятели, които изгубиха вероятността за пост " безконечен народен представител ". Загубиха директния избор за ръководител. Освободихме партията от олигарсите в нея и от зависимости от стопански ползи. Тези хора ви употребяват. Точно те, които години наред се хранеха от режима на ГЕРБ и Бойко Борисов. Точно те през днешния ден най-високо викат Българска социалистическа партия ще се коалира с ГЕРБ. Години наред са на хранилката на ГЕРБ ", сподели Нинова през днешния ден.

" Другари, имаме проблем с Партията на евроейските социалисти ", добави ръководителят на Българска социалистическа партия. Според нея основната причина за това е отношението на българските социалисти към Истанбулската спогодба.

" Няма да се поддадем на този напън. Като ме промените някой ден, правете каквото желаете. Ще не отстъпвам, че ще имаме момчета и девойки у дома и сме майки и татковци ", съобщи Нинова, а за край анонсира, че разискват да предложат референдум по тази тематика.

 Корнелия Нинова засегна политическите битки в страната и метода, по който те се водят.

" Настъпи такова озверяване, пристигна политиката на крясъците, вместо на разсъдъка. Българските социалисти сме за парламентарната република като най-демкратична форма на ръководство. Властта да се върне там, където й е мястото - от служебните кабинети в Народното събрание. Смислена същинска промяна в правосъдната система. бързо резултатно заслужено правораздаване. Другари, ние лични битки с президента нямаме. Но имаме към този момент дълбоки, кардинални, политически и идеологически разлики. Вие желаете ли в тази рецесия и беднотия България да даде 3 милиарда за нови 8 F-16 ", уточни тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че левицата е за приемането на България в еврозоната, само че счита, че към този момент това би трябвало да се отсрочи. И се обърна към делегатите: " Чувствахте се спокойни и свободни да участвате в подписката за осъществяване на референдум за еврото ".

" Българските социалисти се обявихме срещу глобите против Русия. От тези наказания и от войната, пострада най-много Европа ", отсече още Корнелия Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че ще молят за неутралитет, да се договаря за мир. Според нея най-тежко въпросът за войната и последствията от нея са се отразили на енергетиката, като изрази позиция, че не трябва да се разрешава затварянето на въглищните централи и регистрира, че Българска социалистическа партия е труженик на развиването на нуклеарната енергетика.

Нинова прикани социалистите да вземат участие свободно в подписката на " Възраждане " за референдум в поддръжка на българския лев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР