Властите във Виницка област в Западна Украйна наредиха евакуация рано

...
Властите във Виницка област в Западна Украйна наредиха евакуация рано
Коментари Харесай

Руски удар наложи евакуация в град във Виницка област в Западна Украйна

Властите във Виницка област в Западна Украйна подредиха евакуация рано в събота , като споделиха, че инфраструктурен обект е бил ударен при съветска офанзива, предава Ройтерс.

" В момента няма потребност от обща евакуация, като се изключи непосредствената зона към мястото на удара , сподели Васил Полишчук, началник на администрацията на град Калиновка, съгласно уеб страницата на града.

Не се оповестява каква цел е била изумена или какво оръжие е употребявано . Регионалният губернатор Сергей Борзов заяви за удара на неизяснен инфраструктурен обект, термин, който украинските чиновници от време на време употребяват за обозначаване на уреди, участващи в производството на електрическа енергия или други промишлености.

По-ранни отчети споделиха, че в региона са работили дронове . Безпилотни самолети камикадзе, изстреляни от съветската войска от Крим, доближиха западните и централните региони на Украйна.

Въздушна паника бе оповестена във Виницка, Хмелницка и Черкаска област , известия за огън от Противовъздушна отбрана идват както от тези области, по този начин и от южните региони на Украйна.

По-рано украинските Военновъздушни сили оповестиха за " шахеди ", летящи към цели в западната и южната част на Одеска област, в това число пристанища на река Дунав.

Все още няма информация за каквито и да било последици от нападението или за свалени дронове.
 ISW: Русия и
ISW: Русия и " Вагнер " водят договаряния, на фона на украинските триумфи на фронта

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за бойните дейности в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР