Властите във Великобритания смятат да съобщят на Брюксел, че имат

...
Властите във Великобритания смятат да съобщят на Брюксел, че имат
Коментари Харесай

Великобритания готова да остане в митническия съюз и след 2021 г.

Властите във Англия считат да оповестят на Брюксел, че имат подготвеност да останат в митническия съюз на Европейски Съюз и след 2021 година поради неналичието на решение по ирландския въпрос , написа The Daily Telegraph, представен от БГНЕС.

Според английското издание министрите на Обединеното кралство са стигнали до договореност, че сред Република Ирландия и английския район Северна Ирландия след излизането на Англия от Европейски Съюз не би трябвало да има сериозна граница. Но това е неизбежно в случай че Лондон напусне митническия съюз на Европейски Съюз, в който остава Дъблин.

По-рано за това, че Англия ще напусне митническия съюз на Европейски Съюз говореше министър-председателят на кралството Тереза Мей. Сега, съгласно The Daily Telegraph, министрите от английското държавно управление са се договорили да останат в митническия съюз поради ирландския въпрос. Той може да остане неуреден до 2023 година, съобщил на изданието формален източник.

Brexit би трябвало да се случи на 29 март 2019 година, след което, съгласно проектите, би трябвало да стартира временен интервал, който ще продължи до 31 декември 2020 година. Дотогава Лондон остава в митническия съюз на Европейски Съюз.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР