Властите във Великобритания ще създадат нова структура, която ще има

...
Властите във Великобритания ще създадат нова структура, която ще има
Коментари Харесай

Лондон създава специална структура за борба с фалшивите новини

Властите във Англия ще основат нова конструкция, която ще има задача да се опълчва на така наречен подправени вести и да дава отпор на дезинформационни акции, провеждани от други страни, заяви представител на премиерката Тереза Мей, представен от Ройтерс.

Агенцията напомня, че Мей нееднократно напоследък обвиняваше Русия, че се намесва в изборите в други страни и че нейните държавни медии са " фабрика за подправени истории " и подправени фотоси в опит да бъдат подкопани западните институции.

Съобщението бе направено след среща на националния съвет за сигурност, в който вземат участие министри и висши чиновници по сигурността. На срещата били доказани главните констатации на осъщественото широкомащабно изследване на опциите на Англия да отговори на закани от друго естество.

Според представителя на Мей " живеем в епоха на подправени вести и конкурентни версии на събитията " и по тази причина " държавното управление ще отговори с по-активно и по-добро потребление на връзките на националната сигурност, с цел да се опълчи на тези взаимосвързани комплицирани провокации ".

" Ще надградим структурите и опциите, с които към този момент разполагаме, с цел да създадем една солидна информационна конструкция в границите на системата за национална сигурност за битка с дезинформацията, произхождаща както от други страни, по този начин и от други играчи на този терен ", добави представителят.

Той отхвърли да даде повече информация по какъв начин ще действа новата конструкция, нито къде ще бъде основана тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР