Властите във Варшава отказват да допуснат на полска територия руската

...
Властите във Варшава отказват да допуснат на полска територия руската
Коментари Харесай

Полша отказва да допусне на своя територия руска делегация за срещата на ОССЕ

Властите във Варшава отхвърлят да позволен на полска територия съветската делегация за срещата на министрите на външните работи на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), заяви представителят на полското външно министерство Лукаш Ясина за Агенция Франс Прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Годишната среща на 57-те министри на външните работи от ОССЕ, на която Полша е ротационен ръководител тази година, ще се състои на 1 и 2 декември в Лодз. Тази среща играе ролята на централен орган на организацията. Годишната среща дава опция на министрите на външните работи да обсъдят и оценят обстановката в региона на сигурността в евроатлантическия и евразийския район, както и работата на организацията във всички нейни сфери на активност.

На въпрос за възможното наличие на съветския министър Сергей Лавров в Лодз, Ясина отговори, че не се възнамерява посещаване на министър Лавров, без обаче да посочи дали на ръководителя на съветската дипломация е било отказано да бъде позволен.

След съветската експанзия в Украйна Полша и трите балтийски страни оповестиха през септември, че са се споразумели краткотрайно да лимитират влизането на съветски жители, даже и на притежаващите европейски визи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР