Властите във френската столица Париж разгониха нерегламентиран протест на жълтите

...
Властите във френската столица Париж разгониха нерегламентиран протест на жълтите
Коментари Харесай

Полицията разгони жълтите жилетки със сълзотворен газ в Париж

Властите във френската столица Париж разгониха нерегламентиран митинг на " жълтите жилетки " наоколо до Лувъра, като използваха сълзотворен газ против протестиращите, съобщи ТАСС, представена от Канал3.бг.

Протестът обичайно се организира всяка събота и е против плануваната пенсионна промяна.

Участниците в протеста бяха възнамерявали да тръгнат от Лувъра към Националното заседание (долната камара на парламента) на страната.

Митингът беше спрян от специфични полицейски сили, които блокираха част от стачкуващите на комерсиалната улица Риволи, а по-късно ги изтласкаха от площада наоколо до метрото пред Лувъра. След като протестиращите не съблюдаваха полицейското предписание да се разпилян, управляващите яха принудени да употребяват сълзотворен газ.

Поне един човек бе задържан по време на конфликтите. Според постове в Twitter на участници в митинга, някои стачкуващи са били санкционирани с 135 евро за присъединяване в неразрешения протест.

В обществените мрежи се приказва, че от събралите се на днешния митинг са били наясно авансово, че префектурата на парижката полиция не е одобрила провеждането на митинга.

Сблъсъци с полицията бяха регистрирани в други градове на страната по време на съботните митинги. Полицаи във френския град Монпелие също са употребявали сълзотворен газ, с цел да разпилян тълпата протестиращи. Към момента обстановката остава напрегната и в Тулуза, където също имаше конфликти сред стачкуващи и полиция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се рег
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР