Властите във Франция тази седмица задържаха яхтата на шефа на

...
Властите във Франция тази седмица задържаха яхтата на шефа на
Коментари Харесай

Reuters: Къде са яхтите на олигарсите?

Властите във Франция тази седмица задържаха яхтата на шефа на Роснефт Игор Сечин, който попада в санкционните описи на Съединени американски щати и Европейски Съюз. Те споделиха, че е на път да избяга от пристанище на Френската Ривиера. Междувременно транспортен съд за близо 600 милиона $, благосъстоятелност на глобения от Европейски Съюз милиардер Алишер Усманов, се намира в корабостроителница в Хамбург. Говорител на икономическите управляващи на Хамбург отхвърли държавното управление да го е конфискувал, написа.

, благосъстоятелност на Алексей Мордашов, най-богатият човек в Русия, преди да бъде сложена в черния лист тази седмица от Европейския съюз след офанзивата на Москва против Украйна, заяви в петък източник, който е директно осведомен с въпроса.

65-метровата Lady M е била арестувана в северното италианско пристанище Империя, твърди източникът на Ройтерс. Според италианските медии Lady M е издигната от американските корабостроители Палмър Джонсън през 2013 година Списание Forbes твърди, че коства 27 милиона $.

Мордашов построи благосъстоянието си към съветския производител на стомана Северстал (CHMF.MM). Вземайки поради активите на цялото му семейство, Forbes пресмята, че Мордашов е имал чиста стойност от 29,1 милиарда $ преди глобите да настъпят, което го прави най-богатият човек в Русия.

Италианските медии споделят, че той има вила на стойност към 66 милиона евро (72 милиона долара) на брега на средиземноморския остров Сардиния. Не е ясно обаче дали този парцел е бил конфискуван от полицията.

По думите на източника на Ройтерс втора яхта, благосъстоятелност на Генадий Тимченко, различен милиардер, който има тесни връзки с съветския президент Владимир Путин, също е блокирана в Империя и скоро ще бъде иззета.

Тимченко направи положение в търговията с нефт и е разказан от Путин като един от най-близките му сътрудници. Англия съобщи предишния месец, че той е главен акционер в Bank Rossiya, която изигра роля в дестабилизирането на Украйна след анексирането на Крим от Русия през 2014 година

За страдание на западните правоприлагащи органи, тези активи /бел.ред. – яхти/ са безусловно плаващи. Няколко съветски яхти са на Малдивите, съобщи Ройтерс. Други са в близкоизточни пристанища, в това число Дубай в Обединените арабски емирства. Тайните договорености за благосъстоятелност могат да затруднят следенето, само че Forbes счита, че е разкрил повече от 30. По-добре е екипажът им да бъде нащрек.

Превод и редакция: Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР