Властите във Флорида потвърдиха официално нов смъртен случай, причинен от

...
Властите във Флорида потвърдиха официално нов смъртен случай, причинен от
Коментари Харесай

Пореден смъртен случай заради еърбег Takata

Властите във Флорида потвърдиха публично нов смъртен случай, породен от погрешно сработила въздушна възглавница на японския производител Takata. Според следствието 34-годишната Никол Баркър е починала, откакто при активирането си вследствие на злополука еърбегът безусловно разстрелял дамата с железни осколки, оповестява ABC.



Произшествието се случило в гр. Холидей предишния юли. Управляваната от Баркър Honda Accord Coupe била засечена от Pontiac Firebird Trans Am. В колата с изключение на жертвата се возели старата ѝ майка, 10-годишният ѝ наследник и 5-годишната ѝ дъщеричка.



Никол Баркър била жива след злополуката, само че умряла малко по-късно в болничното заведение поради тежките си пострадвания. Според лекарите дамата щяла да оцелее, в случай че еърбегът не бил повреден.

Associated Press отбелязва, че Баркър е петнадесетият доказан случай на гибел поради въздушна възглавница Takata на територията на Съединени американски щати и 21-вият в света. Японската компания бе принудена да размени еърбеговете на над 100 млн. автомобила от най-различни марки, в това число и на най-големите концерни като Volkswagen, Toyota, Honda и General Motors.

През януари 2017 година Takata се съгласи да заплати санкция в размер на $1 милиарда в Съединени американски щати. В момента дългът на компанията надвишава 1 трилион йени ($9 млрд.), което я принуди да подаде документи за фалит в Япония и Щатите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР