Властите във Финландия обявиха, че ще започнат разследване на технологичния

...
Властите във Финландия обявиха, че ще започнат разследване на технологичния
Коментари Харесай

Разследват смартфоните Nokia за изпращане на информация до сървъри в Китай

Властите във Финландия оповестиха, че ще стартират следствие на софтуерния производител HMD Global, който държи лиценза за мобилните устройства под марката Nokia.

Причината за стартирането му са подозрения, че смарт телефони на компанията са изпращали информация до сървъри в Китай, оповестява Reuters.

По думите на финландския омбудсмана Рейо Аарнио следва да стане ясно дали компанията е направила нарушавания, свързани с персонални данни на нейните клиенти.

Според информация на норвежката социална телевизия NRK наранени са били консуматори, ползващи модела Nokia 7 Plus. От медията показват, " неразбираем брой смарт телефони от модела са изплащали данни към сървър, основан в Китай ".

От NKR са създали своето следствие след сигнал на клиент, който твърдял, че телефонът му постоянно се свързвал с съответен сървър.

От HMD Global отхвърлят изказванията. " Можем да потвърдим, че никаква персонална информация не е била споделяна с трети страни ", показват от компанията в отговор на питане на Reuters.

В известието се споделя още, че е бил открит недостатък в софтуера на партида от съответен модел, който обаче е бил отхвърлен през февруари месец тази година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР