Властите в Южна Корея ще накажат производителите и продавачите на

...
Властите в Южна Корея ще накажат производителите и продавачите на
Коментари Харесай

2 г. затвор за спекуланти на медицински маски в Южна Корея

Властите в Южна Корея ще санкционират производителите и продавачите на медицински маски, които безпричинно покачват цените. Това разгласи в неделя на конференция в Сеул министърът на сигурността на храните и медикаментите Ли Йй Кюнг.


" Правителството следи от близко търговията на едро и онлайн, като обръща внимание на тези, които са надценили цените на продуктите ", сподели той. Министърът акцентира, че скоро управляващите ще внесат промени в законодателството, след което спекулантите, които печелят от обстановката с разпространяването на ковид, ще бъдат изправени пред затвор до две години и санкция от 42 хиляди $.

Ли Йи Кюнг също означи, че заради огромното търсене на медицински маски, държавното управление към този момент се е обърнало към производителите с искане да вкарат денонощен режим на работа.
 Напредва строителството на болничното заведение в Ухан Напредва строителството на болничното заведение в Ухан
Китайските управляващи поставят големи старания за ограничение разпространяването на вируса. В град Ухан, където се появиха първите случаи, с бързи темпове н...

Продажбите на маски в Южна Корея се усилиха неведнъж, откакто страната записва първите случаи на зараза с новия ковид. Възползвайки се от това, някои продавачи покачиха цените, което пък провокира недоволства от потребителите.

Броят на хората, инфектирани с пневмония, породена от вируса 2019-nCoV в Китай, по данни от неделя сутринт, възлиза на повече от 14 хиляди души. Поне 304 поданици на страната са умряли, повече от 320 пациенти са излекувани.
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР